Beste bioproduct 2022: Mekketaler geitengatenkaas
- Food-en-retail
- 14 jan 2022 @ 15:02
- Link
-
Peter van Woensel Kooy
senior redacteur, merk-expert
MarketingTribune - FoodInspiratieAwardsConcepten
- 14 jan 2022 @ 15:02
- Peter van Woensel Kooy
Tijdens kennissymposium Bionext is de unanieme keuze voor 'Beste bioproduct 2022' van de jury -bestaande uit innovatiestrateeg Bart Fische, directeur van Bionext Michaël Wilde en foodstrateeg Anneke Ammerlaan- gevallen op kaasmerk Mekketaler.
De tweede prijs ging naar Little cow and cookie, de derde prijs én de publieksprijs waren voor Oerbouillon. Het marktaandeel van 'biologisch' in Nederland stijgt naar verwachting fors. 'Recent werd er door de Tweede Kamer al vier moties aangenomen ter bevordering van de biologische landbouw en voeding, en ook bedrijven gaan biologisch als een steeds logischere keuze zien', schrijft ook het Food Cabinet in deze recente trendvoorspelling op MarketingTribune. Anneke Ammerlaan is vaste voorspeller van foodtrends in onze veelgelezen jaarrubriek Jongereniconen (zie icoon 4). Food for thought dus, voor marketeers.
Uit het Bionext juryrapport:
1e prijs
Mekketaler van Mekkerstee
'Deze heerlijk smakende lichtzoete gaten-geitenkaas van geitenboerderij De Mekkerstee is volgens de jury de terechte winnaar. Zelf noemen ze het "kaas met zorg gemaakt" en dat past helemaal bij wat ze doen. Zo hebben ze écht de tijd genomen om het innovatieve productieproces te ontwikkelen. Werken er 60 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt op het bedrijf. Hebben ze een dak met wel duidend zonnepanelen en zorgen ze voor kruiden in de wei, zodat de geiten een mooi gemengd boeket kunnen eten, dat zich ook weer vertaalt in de bijzondere smaak van de kaas.'
2e prijs
Little cow and cookie ijs
'Little cow staat voor de kleine jerseykoeien die de melk leveren voor het heerlijk romige ijs met karamel en stukjes wafel. Een heerlijke combinatie waar ook de jury van bleef snoepen. De tweede prijs hebben ze behalve voor de smaak ook verdient voor hun inzet op lokaal en duurzaamheid. Zo grazen de koeien op ruime weilanden, verbouwen zelf het voer voor de koeien op eigen bedrijf. De verpakking van het ijs tenslotte is plasticvrij en volledige afbreekbaar.'
3e prijs en publieksprijs
Oerbouillon Kip
'Het kan bijna niet duurzamer: de basis voor deze gezonde bouillon zijn niets meer en minder dan kippenbotten. Oerbouillon is dus een optimale verwaarding. Oerbouillon is met zijn hoge gehalte aan collageen en eiwit een echte gezondheidsbooster en wordt gebruikt als shot. Het product is terecht beloond met de derde prijs. Dat oerbouillon veel enthousiaste klanten heeft, blijkt wel uit het winnen van de publieksprijs. Van alle producten kregen zij de meeste stemmen.'
www.oerbouillon.nl
(PvWK, foto links: de winnaar Piet den Hertog met op rechts Anneke Ammerlaan)
-
Peter van Woensel Kooy
- Werkt bij: MarketingTribune
- Functie: senior redacteur, merk-expert
- Website:http://nl.linkedin.com/in/petervanwoenselkooy
- Profiel »
- Anneke Ammerlaan
- Mekketaler
- Bart Fische
- innovatiestrateeg
- Bionext
- geitengatenkaas
- marketing
- kaasmerk
- directeur
- introductie
- Beste bioproduct 2022
- Michaël Wilde
- Bionext
- food
- strateeg
- award
Laatste reacties
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Meest gelezen
Word abonnee en ontvang:
- ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
- ✔ Korting tot wel €100,- op events
Laatste Nieuws
- [marketeer 201] Niels van den Bergh... 03-05-2024
- Veja scoort met in-store schoenmaker02-05-2024
- Shell kondigt nieuwe samenwerking... 01-05-2024
- [RMD24] 'Het wordt tijd om met... 01-05-2024
- Unox Soep in Zak positioneert zich... 29-04-2024
- Albert Heijn introduceert AH... 26-04-2024
MarketingTribune Events
- 28mei 2024
Retail Media Day
- 13jun 2024
NIMA Marketing Day
- 17sep 2024
CrossBorder Event
- 3okt 2024
CustomerFirst Congres
- 10okt 2024
Shopping Today
- 12nov 2024
Grand Prix Content Marketing