Beyond Meat lanceert plantaardig Chicken-Style assortiment in Nederland

Beyond Meat lanceert plantaardig Chicken-Style assortiment in Nederland
  • Food-en-retail
  • 23 feb 2023 @ 08:42
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • InnovatieFoodMarketing

Beyond Meat, een voorloper op het gebied van plantaardig vlees, breidt het aanbod uit in Nederland met een reeks overheerlijke plantaardige Chicken-Style producten, waaronder de gloednieuwe Beyond Burger Chicken-Style, Beyond Schnitzel, en Beyond Tenders.

De smakelijke nieuwe innovaties zijn vanaf deze week verkrijgbaar bij geselecteerde Albert Heijn- en Jumbo-winkels.

Zoals alle Beyond Meat-producten, zijn ook de Beyond Chicken-Style-producten gemaakt van plantaardige ingrediënten en zo ontwikkeld dat ze qua textuur, bereidingswijze en smaak voldoen aan de verwachtingen van de consument. De nieuwe producten zijn krokant van buiten, door een laagje paneermeel, met een malse sappige bite vanbinnen. Ze vallen in de smaak bij zowel carnivoren, flexitariërs, vegetariërs als veganisten en zijn hierdoor perfect voor een grote variëteit aan smakelijke warme maaltijden voor iedere foodliefhebber. Bovendien kunnen ze ook nog eens snel en eenvoudig worden bereid in de koekenpan, airfryer of oven. Hoe makkelijk wil je het hebben.

Kenny Mayoral, R&D Director EMEA, Beyond Meat, vertelt MarketingTribune: 'In onze zoektocht om plantaardig vlees toegankelijker te maken, passen we ons portfolio voortdurend aan en verfijnen we het om aan de verschillende Europese smaakvoorkeuren te voldoen. We zijn verheugd om ons nieuwe assortiment Beyond Chicken-Style-producten te introduceren, met de heerlijke smaak die onze klanten van ons kunnen verwachten, op een planeetvriendelijke manier.'

Het nieuwe Beyond Meat Chicken-Style-assortiment omvat volgens de betrokken marketeers:

Beyond Burger Chicken-Style
'Deze plantaardige kipburger heeft een vlezige smaak en dito textuur en is perfect om je favoriete comfort maaltijd mee te bereiden. De nieuwe plantaardige burger bevat daarnaast maar liefst 15 gram eiwit per 100 g.'

Beyond Schnitzel
'Knapperig van buiten en mals vanbinnen: Beyond Schnitzel is een heerlijke, veelzijdige optie die snel te bereiden is. Serveer ‘m samen met aardappelen en groenten en je hebt een perfect AVG’tje.'

Beyond Tenders (foto boven)
'Beyond Tenders zijn heerlijk mals en door het knapperige paneerlaagje lekker krokant van buiten. Ze zijn snel en eenvoudig te bereiden en zowel geschikt als hoofdgerecht en als tussendoortje. Voeg ze toe aan een salade, poké bowl of serveer ze op een pitabroodje met een frisse salade. De keuzes zijn eindeloos', volgens de makers.

Het potentieel van de tuinboon optimaal benutten
De onderzoeks-, innovatie- en culinaire teams van Beyond Meat zijn structureel bezig met het creëren van plantaardig vlees dat voldoet aan de hoogste verwachtingen qua smaak. Na het populair maken van erwtenproteïne met de iconische en bekroonde Beyond Burger, blijft Beyond Meat continue naar eigen zeggen onderzoek doen naar het potentieel van nieuwe plantaardige eiwitbronnen. Het eiwit in de nieuwe Beyond Chicken-Style-producten is onder andere afkomstig van de tuinboon, een peulvrucht boordevol voedingsstoffen. Door zijn unieke eigenschappen is de tuinboon het optimale ingrediënt om onze bekroonde chicken-style smaak en textuur te verkrijgen.

Continue innovatie vanuit de Dutch Food Valley
Volgens recent onderzoek zal de Europese markt voor plantaardig voedsel rond 2025 een waarde van 7.3 miljard euro overschrijden; Europa bevindt zich dus in een goede positie om de wereldwijde overgang naar plantaardig voedsel te leiden. Beyond Meat opende in 2022 haar Europese R&D-hub in de Gelderse stad Ede, in het hart van de bekende Dutch Food Valley. Vanuit hier werken Beyond Meat’s voedingswetenschappers, onderzoekers en culinaire experts via onderzoek, ontwikkeling en innovatie aan heerlijke plantaardige vleesproducten met in het achterhoofd de specifieke smaakprofielen van de Europese consument.

Verkrijgbaarheid in Nederland
De nieuwe Beyond Chicken-Style-producten worden deze week in Nederland uitgerold bij geselecteerde Albert Heijn- en Jumbo-winkels, aldus Mayoral. De nieuwe Beyond Chicken-Style-producten zijn een aanvulling op het Nederlandse Beyond Meat-portfolio, dat bestaat uit Beyond Burger, Beyond Sausage, Beyond Mince en Beyond Meatballs, en bouwt voort op het bekroonde Chicken-style-portfolio van Beyond Meat in Amerika.
(PvWK)


De nieuwe Beyond Burger Chicken-Style en plantbased -Schnitzel

Over Beyond Meat
'Beyond Meat Inc., voorloper in de productie van plantaardig producten, biedt een portfolio van revolutionaire plantaardige productsoorten. De producten van Beyond Meat, opgericht in 2009, zijn ontworpen om dezelfde smaak en textuur te hebben als vlees, terwijl ze voordeliger zijn voor het milieu. De brand commitment van Beyond Meat, Eat What You Love, vertegenwoordigt een sterk geloof dat er een betere manier is om onze toekomst te voeden en dat de positieve keuzes die we allemaal kunnen maken, hoe klein dan ook, ons op weg kunnen helpen naar de toekomst die we willen. Door over te schakelen van vlees naar producten op basis van planten, kunnen we helpen bij het aanpakken van problemen bij het behoud van grondstoffen en dierenwelzijn. In september 2022 zijn Beyond Meat producten beschikbaar in ongeveer 188.000 retail- en foodservice verkooppunten in meer dan 85 landen wereldwijd.'

(bron: Beyond Meat)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken