Maggi lanceert Krokante ovenkip zonder extra vet

Maggi lanceert Krokante ovenkip zonder extra vet
  • Food-en-retail
  • 22 nov 2013 @ 12:15
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • Food

87% van de Nederlanders eet nog 2 tot 3 keer per week een avondmaaltijd met aardappelen, groenten en vlees. Hiermee is deze combinatie de ‘spaghetti bolognese’ van de lage landen. Om te kunnen variëren met de typisch Hollandse avondmaaltijd introduceert Maggi Vers idee voor Ovenkrokant. Het foodmerk brengt nu varianten voor kip uit de oven voor bereiding zonder toevoeging van boter of olie.


Met deze krokante maaltijdmix zet je volgens de productent binnen 20 minuten een kipfilet op tafel die 'mals en sappig is van binnen en krakend krokant van buiten. En dat zónder de toevoeging van boter of olie.' Maggi Ovenkrokant is er in de smaken Kip Traditioneel, Kip Mexicaans en Kip Provençaal.
Landenvarianten
Met de kruiden oregano, tijm, rozemarijn en peterselie als ingrediënten in Ovenkrokant Kip Provençaal kun je een maaltijd voorbereiden met een verfijnd Zuid-Frans tintje. En Kip Traditioneel heeft door de paprika en witte peper een lekkere klassieke smaak. Kip Mexicaans is juist pittig gekruid met uien, paprika, knoflook, cayennepeper, witte peper en jalapeñopeper. Met de varianten Ovenkrokant kun je ook andere gerechten een krokant laagje geven. Denk bijvoorbeeld aan een knapperig visje met een verrassende smaak, een gratinlaag op je ‘signature’ lasagne of kipnuggets voor de kids, die volgens Magi óók heerlijk zijn in je eigen maaltijdsalade.

Volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum
Net als alle andere Maggi maaltijdmixen voor avondmaaltijden neemt Ovenkrokant de richtlijnen van het Voedingscentrum in acht, zoals de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vlees en hoe je er een complete maaltijd mee kunt maken met voldoende groenten en aardappelen. 'Ook is Ovenkrokant vrij van toegevoegde smaakversterkers en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Daardoor zijn de varianten van Ovenkrokant uitermate geschikt voor mensen die kiezen voor gemakkelijk, lekker en verantwoord eten, belooft Maggi.


Prijs en verkrijgbaarheid
Maggi Ovenkrokant Kip Traditioneel, Kip Provençaal en Kip Mexicaans zijn vanaf eind november te koop bij de meeste supermarkten; bij Albert Heijn zijn de producten vanaf maart 2014 verkrijgbaar. Alle varianten Maggi Ovenkrokant hebben een consumentenadviesprijs van € 1,39.

Over Maggi
Maggi heeft meer dan 100 jaar culinaire ervaring in de Nederlandse keuken. Het merk stimuleert mensen om zelf te koken en biedt met haar producten de mogelijkheid om dat op een snelle, makkelijke, verantwoorde én lekkere manier te doen. Alle Maggi producten worden ontwikkeld op basis van strikte en kwalitatief hoge richtlijnen van het moederbedrijf Nestlé en de richtlijnen van het Voedingscentrum worden zoveel mogelijk in acht genomen. Maggi is zich continu bewust van de gewenste productontwikkelingen op dit vlak. Zo streeft het merk naar gebruik van zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten en is Maggi voortdurend bezig met het doorvoeren van zoutverlagingen in haar producten zonder concessies te doen aan de smaak. In het kader van de voedingsrichtlijnen van het Voedingscentrum adviseren we de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente toe te voegen aan de Maggi maaltijdmixen. Om consumenten bewust te kunnen laten kiezen voor producten van Maggi geeft het merk via haar verpakkingen en via Maggi Koken & Co uitleg over de ingrediëntensamenstelling van haar producten.

Meer informatie over Maggi vindt u op www.maggi.nl



 

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken