Nicolas Eglau (RTL Ventures) naar A+E Networks

Nicolas Eglau (RTL Ventures) naar A+E Networks
  • Media
  • 4 aug 2015 @ 10:39
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • TelevisieZakelijkPersonaliaMedia

Nicolas Eglau verruilt RTL Nederland voor het Britse mediabedrijf A+E Networks. Daar wordt hij chief operating officer in een team dat op meer punten wordt 'opgeschud'. Heather Jones is gepromoveerd tot senior vice-president Content & Creative. Het bedrijf maakt een forse groei door.

Eglau was ruim vier jaar directeur van RTL Ventures, de investeringstak van RTL Nederland. Daar kondigde hij in juli zijn vertrek aan. Nu is ook zijn nieuwe werkgever bekend: vanaf 1 september zal Eglau als COO leiding geven aan de operationele en commerciële units van A+E Networks UK, zowel in Groot-Brittannië als in de overige gebieden waar het bedrijf actief is. Het werkterrein bestrijkt Europa, het Midden-Oosten en Afrika. 

Eglau wordt verantwoordelijk voor finance, legal, operations, strategie, distributie en reclame-verkoop. Daarnaast fungeert hij als general manager van de Scandinavische landen, de Benelux en 'CEEMEA', waarbij hij leiding geeft aan de kantoren in Kopenhagen, Warschau en Johannesburg. 

'Ik heb er zin in om deze nieuwe rol op me te nemen binnen A+E Networks', meldt Eglau. 'Er zijn groeimogelijkheden voor dit bedrijf en haar merken, zowel in de UK als in andere gebieden. Ik kijk ernaar uit om met dit team en zijn partners te bouwen bovenop de solide basis van dit bedrijf.'

Eglau, Jones (die al sinds 2013 bij A+E werkt) en vice-president HRM Karl Burnett vormen het A+E Networks UK 'leadership team', dat rapporteert aan Dean Possenniskie, managing director EMEA van A+E Networks. 'Ons merkportfolio heeft een razendsnelle groei doorgemaakt in de afgelopen vijf jaar, zowel binnen als buiten de UK', aldus Possenniskie. 'Met zijn achtergrond in corporate strategy en zijn expertise in kanaalbeheer is Nicolas Eglau aangesteld om onze business performance te laten groeien en onze kanalen verder uit te bouwen over alle markten waar we actief zijn.'

A+E Networks UK is een joint venture tussen A+E Networks en Sky. Het bedrijf beheert achttien kanalen in het VK, Scandinavië, Benelux, centraal Europe, het Midden-Oosten en Africa.

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken