Founders van scale-ups Creative Fabrica en Studocu stappen in Cheflix

Founders van scale-ups Creative Fabrica en Studocu stappen in Cheflix
  • Media
  • 24 okt 2023 @ 11:59
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • CommunicatieMarketing

De Netflix van sterrenchefs 'Cheflix' (www.cheflix.com) heeft in een nieuwe kapitaalronde € 1mlo opgehaald bij diverse investeerders waaronder de founders van succesvolle scale-ups zoals Creative Fabrica en Studocu.

Hoewel er ook interesse was van een groot mediaconcern uit de Verenigde Staten, hebben de founders van Cheflix, Thomas van Burg en Jeroen van den Brink, toch gekozen voor een ronde met investeerders dichter bij huis.

Cheflix blijft sinds de start begin ‘21 hard doorgroeien, melden de initiatoren trots. 'Met inmiddels meer dan 60.000 leden uit maar liefst 30 verschillende landen heeft Cheflix de afgelopen tijd grote stappen gemaakt. Met het verse groeikapitaal kan Cheflix investeren in de ontwikkeling van een eigen app en nieuwe content. Het streven is om van de 100 beste restaurants in Nederland een Masterclass op Cheflix aan te kunnen bieden.'

Groeikapitaal voor nieuwe content
De kapitaalinjectie wordt naar eigen zeggen ondermeer gebruikt voor het ontwikkelen van nieuwe masterclasses van de 100 beste restaurants in Nederland. Naast recepten wordt geïnvesteerd in video’s over handige kooktechnieken, zoals het perfect snijden van een ui, het maken van mayonaise of het pliceren (ontvellen) van een tomaat. Een ander deel van de investering wordt door Cheflix gebruik om haar leden te helpen met het maken van op maat gemaakte menu’s om heerlijk thuis te kunnen koken. 

Een combinatie van streaming en kookboek
'Uit onderzoek van onze gebruikers data zagen wij dat leden van Cheflix het platform veel maar als hun kookboek zijn gaan gebruiken, in plaats van streaming platform', verklaart Jeroen van den Brink, founder van Cheflix. De vraag naar meer content werd daarom ook steeds groter. Naast recepten biedt Cheflix nu ook video’s met handige kooktechnieken, en andere keukentips van topchefs uit de hele wereld.

Cheflix app en AI
'Met de lancering van de nieuwe content website zal Cheflix ook een app presenteren waarmee kookliefhebbers via smartphone, tablet en zelfs TV, Cheflix eenvoudig kunnen kijken. Er wordt bovendien geïnvesteerd in AI (artificial intelligence, red.),  om content voor elk lid op maat te kunnen presenteren. Kookliefhebbers die vegetarisch zijn, krijgen dan bijvoorbeeld geen recepten met vlees in hun overzicht te zien', aldus Van den Brink.

Crowdfunding
Binnenkort start Cheflix in samenwerking met het Nederlandse Crowdaboutnow ook een eigen crowdfunding campagne waarin iedereen kan mee investeren tegen een aantrekkelijk rendement. De crowdfunding is met name bedoeld voor het bouwen van een grotere community rondom Cheflix, melden tenslotte de oprichters.
(PvWK)

Over Cheflix
'Op Cheflix (opgericht in 2021 door Thomas van Burg en Jeroen van den Brink) leer je koken van de beste (Michelinsterren) chefs, zoals Jacob-Jan Boerma, Ron Blaauw en Hans van Wolde. Deze topchefs leren je stap-voor-stap hoe je snel en simpel geweldige gerechten op tafel kan zetten. Met Cheflix krijg je toegang tot prachtige online masterclasses van wereldniveau, die je kunt bekijken waar én wanneer je wilt. Elke masterclass bestaat uit ongeveer 15 videolessen, van elk gemiddeld 5-10 minuten. Op deze manier kan iedereen op z’n eigen manier in z’n eigen tempo leren.  Bij elke masterclass kun je een werkboek met alle recepten downloaden zodat je aantekeningen kan maken en handige boodschappenlijstjes direct bij de hand hebt. Meer info op www.cheflix.com.'

(bron: Cheflix)

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken