538 grote winnaar RadioRingen

538 grote winnaar RadioRingen
  • Media
  • 26 jan 2024 @ 08:06
  • Link
  • Michiel van Zaane
    Michiel van Zaane

    Allround Redacteur
    BBP Media
  • Geen tag

De 538 Ochtendshow is tot winnaar van de Gouden RadioRing voor Beste Programma uitgeroepen. Presentator Tim Klijn van diezelfde ochtendshow won de ring voor Beste Presentator.

Met deze winst liet De 538 Ochtendshow de programma’s De Q-middagshow met Domien Verschuuren, The Friday Move, Jan-Willem Start Op! en Kinkstart achter zich. AvroTros hield de feestelijke uitreiking van deze 18e editie in de Vorstin in Hilversum.

Dave Minneboo, Creative Director Radio van 538: ‘Wat een geweldige onderscheiding is dit voor de topprestatie die het team van De 538 Ochtendshow al in korte tijd heeft neergezet. Sinds de start afgelopen zomer is het marktaandeel omhoog geschoten en natuurlijk het allerbelangrijkste; Tim, Rick, Niels en Florentien brengen een lach op het gezicht van onze luisteraars. Die waardering kregen zij al terug via reacties op het programma, maar nu ook met deze publieksprijs. En dan te bedenken dat we met deze ochtendshow eigenlijk pas net onderweg zijn. De winst van de Gouden RadioRing geeft het team en alle collega’s bij 538 extra boost om op deze koers door te gaan!’

Beste presentator
Tim Klijn was de grote winnaar van de avond, want naast de Gouden RadioRing gaat hij ook naar huis met de RadioRing voor Beste Presentator. De andere genomineerden voor deze prijs waren Bram Krikke (Qmusic), Domien Verschuuren (Qmusic), Tim op het Broek (KINK) en Wilfred Genee (BNR Nieuwsradio).

De RadioRing voor Beste Podcast gaat dit jaar naar Door de ogen van de Koning, waarin Edwin Evers in gesprek gaat met koning Willem-Alexander over tien jaar koningschap. De andere kanshebbers waren Geuze & Gorgels, Moordcast, Moordzaken en Pantelic Podcast.

Naast de drie publieksprijzen zijn deze avond ook de juryprijzen uitgereikt. De Marconi Award voor Aanstormend Talent is gewonnen door Jan van Poppel (NPO Klassiek & NPO Radio 1/BNNVARA) en de Marconi Award voor Beste Zender gaat naar SLAM!. Eerder is bekendgemaakt dat Ghislaine Plag de Marconi Oeuvre Award in ontvangst mocht nemen.

Alternatieve radioprijs
2024 is het tweede jaar dat de uitreiking van de Radioring voor beste presentator genderneutraal is. Omdat geen enkele vrouw genomineerd is lanceerde een aantal radiovrouwen een alternatieve radioprijs. Deze prijs werd gewonnen door Vonneke Bonneke, die Nordin & Vonneke presenteert op FunX.

Foto: Tim Klijn, Rick Romijn, Niels van Baarlen en Florentien van der Meulen van de 538 Ochtendshow. ©AvroTros.

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken