Sportmarketingbureau Marvin & Miles ontwikkelt Eredivisie Zeilen

Sportmarketingbureau Marvin & Miles ontwikkelt Eredivisie Zeilen
  • Sponsoring
  • 17 jun 2015 @ 11:42
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • SportmarketingActivatieSport

Ook de zeilwereld krijgt een nationale competitie voor clubs: Eredivisie Zeilen. Waar de zeilwereld voorheen georganiseerd was rond individuen of teams gaat het bij Eredivisie Zeilen vooral om de eer van de vereniging te verdedigen op nationaal en internationaal niveau in competitieverband. Het Watersportverbond en sportmarketingbureau Marvin & Miles starten dit jaar met een pilotversie van de competitie.

Na de zomer worden de eerste locatie voor deze pilot bekendgemaakt. Bij een succesvolle pilot zijn de betrokken partijen voornemens om vanaf 2016 met de officiële competitie te starten.

De Eredivisie Zeilen is de nationale competitie voor zeilverenigingen naar voorbeeld van de Duitse ‘Segel-Bundesliga’ die sinds 2013 loopt. Het Watersportverbond is de authoriteit op het gebied van de wedstrijdzeilsport en heeft de licentie en de kennis van de Duitse oprichters. Marvin & Miles is verantwoordelijk voor organisatie, promotie, communicatie, partnerships en activatie van deze competitie.

Zeilverenigingen
Op dit moment hebben 15 Nederlandse zeilclubs aangegeven deel te willen nemen en nog eens een zestal clubs hebben meer dan gemiddelde belangstelling. In het concept is in eerste instantie plek voor maximaal 18 zeilverenigingen.

Het doel van Eredivisie Zeilen is om wedstrijd-zeilende verenigingen sterker te maken, de wedstrijdzeilsport toegankelijker te maken voor clubs en zeilers en de sport beter te presenteren aan een groter publiek. Aan het einde van de competitie mag een vereniging zich een jaar lang Nederlands Kampioen Zeilen noemen. Verder wint de Nederlands Kampioen elk jaar het recht om deel te nemen aan de Sailing Champions League waarbij de beste zeilclubs van Europa, Amerika, Rusland en Oman strijden om de titel. De winnaar van dit event mag zich een jaar lang beste zeilvereniging van de wereld noemen.

Boot
De Eredivisie Zeilen wordt in de pilotfase gevaren in J/70’s. De boten worden ter beschikking gesteld door de organisatie in samenwerking met de Nederlandse importeur van de J/70. Op deze manier is het gegarandeerd dat alle verenigingen zeilen met exact hetzelfde materiaal. De boten met een lengte van zeven meter worden gezeild door een 4 persoonscrew en zijn uitgerust met een grote gennaker.

Foto: Lars Wehmann 

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken