Gault&Millau organiseert '100Chefs' in Miele Experience Center

Gault&Millau organiseert '100Chefs' in Miele Experience Center
  • Food-en-retail
  • 26 sep 2023 @ 08:43
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • BrandingFoodKlanten

Op 30 september en 1 oktober 2023 vindt het grootscheepse culinaire evenement '100Chefs by Gault&Millau' plaats in het Miele Experience Center in Vianen. Het is het eerste en grootste culinaire weekend dat Gault&Millau voor consumenten organiseert

Het event van de gelijknamige gids brengt 100 toonaangevende Nederlandse chefs samen. 'Met toonaangevende namen als Joris Bijdendijk (Rijks, Amsterdam), Nelson Tanate (De Librije, Zwolle) en Jan Smink (Smink, Wolvega) wordt het een heerlijk culinair weekend. 100Chefs by Gault&Millau heeft als doel de diversiteit en kwaliteit van de Nederlandse culinaire scène te promoten.'
Onder andere verwacht worden (met daarachter hun G&M ranking):

• Nelson Tanate (De Librije, Zwolle) 19,5|20 

• Stefan van Sprang (Aan de Poel, Amstelveen) 17,5|20 

• Joris Bijdendijk (Rijks, Amsterdam) 17|20 

• Ollie Schuiling (Kasteel Heemstede, Houten) 17|20 

• Hans Kinkartz (Atelier, Gulpen) 16,5|20 

• Mike Cornelissen (Rijnzicht, Doornenburg) 16,5|20 

• Jan Smink (Smink, Wolvega) 16,5|20 

• Wouter Kik (Codium, Goes) 16|20 


In samenwerking met Gall&Gall zullen bovendien 26 internationale wijnhuizen hun assortiment presenteren. Gasten zullen wijnen kunnen proeven uit landen als Frankrijk, Zuid-Afrika, Argentinië, Portugal en Italië. Ook kunnen zij deelnemen aan diverse tastings en masterclasses van wijnmakers en chefs. Verwachte wijnhuizen zijn onder andere: 
• Joseph Drouhin (Bourgogne) 
• Branas Grand Poujeaux (Bordeaux) 
• Mirafiore (Barolo) 
• Penfolds (Australië) 
• Pommery (Champagne) 
• Domäne Wachau (Oostenrijk) 
• Wassmer (Duitsland) 


'100Chefs by Gault&Millau is meer dan alleen een evenement. We laten gasten kennis maken met restaurants, chefs en wijnmakers', zegt Godfried van der Lugt, organisator van het evenement. 'We zijn verheugd om dit platform te bieden aan zowel gevestigde namen als opkomend talent en we kijken ernaar uit om samen een onvergetelijke gastronomische ervaring te creëren.' 

Het tweedaagse evenement is toegankelijk voor iedereen: van fijnproevers tot enthousiaste amateurkoks. De gehele line-up van chefs en wijnhuizen, meer info en aanmelden kan via op www.100chefs.nl. Alle amuse gerechten, de proefglazen wijn en ook nog verschillende culinaire proeverijen en andere dranken zijn allemaal bij het ticket inbegrepen, meldt de organisatie nog. 
(PvWK, beeld: G&M)

Presentatie van fruit de mer

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken