Ambassadors lanceert Virtual Reality studio

Ambassadors lanceert Virtual Reality studio
  • Bureaus
  • 20 apr 2016 @ 12:25
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • CreatieCampagnesInnovatie

Creative Production Studio Ambassadors lanceert een nieuwe Virtual Reality studio. Na een jaar van intensief testen en ontwikkelen is het tijd om de volgende stap te nemen en een compleet nieuwe faciliteit binnen Ambassadors te lanceren.Ambassadors Lab is continu bezig met het creëren, testen en perfectioneren van nieuwe technieken.

Zo werd in 2012 infrarood-tracking ontwikkeld voor de 'Nature is Us'-campagne van WNF met Doutzen Kroes en werd onlangs Dynamic Broadcast Video door middel van Cube Compose (een online cloud media tool) gelanceerd. Sinds de introductie van de Oculus Rift heeft Ambassadors Lab zich voor een groot deel gericht op Virtual Reality

Terre des Hommes
Diederick Veelo, hoofd Innovatie en Founder: 'Een jaar geleden werd Ambassadors Lab benaderd om een VR-film te maken voor Terre des Hommes. Dit heeft de cinematografische VR kennis en specialisme binnen Ambassadors enorm versneld. Het Lab ontwikkelde een 3D VR-camera, opgebouwd uit 14 GoPro-camera's en 5 microfoons. Met een 3D-printer die overuren draaide en een reeks van iteraties, werd het uiteindelijke prototype van de 3D 360º camera ontwikkeld. Aangezien er nog geen professionele tools beschikbaar waren, is er een eigen workflow ontwikkeld om de 360 graden-beelden te kunnen editen en bewerken.'

Expertises en disciplines
Het Lab werkt binnen Ambassadors regelmatig met de verschillende disciplines en expertises. De Virtual Reality Studio past perfect binnen Ambassadors creatieve filosofie, die uitblinkt in het toepassen van nieuwe, creatieve technieken. Zo perfectioneerde Ambassadors Sound het Ambisonic geluid design, waardoor het mogelijk wordt geluiden te positioneren en te mixen in een 360 graden omgeving. Hierdoor kan geluid zich boven, onder en zelfs achter je bevinden, wat enorm bijdraagt aan een realistische ervaring.

Na een jaar van sleutelen aan VR-camera's, VR-workflows en de manier van storytelling is de markt en de techniek er klaar voor en stapt VR uit het Lab om een studio op zichzelf te worden. Ambassadors Virtual Reality wordt gelanceerd met een imposant roster aan regisseurs. Marco Grandia, Jeroen Mol en Daan Hocks gaan zich inzetten om de studio naar een hoger plan te tillen.
 

Bekijk hier de Terres des Hommes video. 

Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken