Samsung en Basic-Fit maken Nederland en België gezonder

Samsung en Basic-Fit maken Nederland en België gezonder
  • Bureaus
  • 7 mei 2024 @ 08:00
  • Link
  • Michiel van Zaane
    Michiel van Zaane

    Allround Redacteur
    BBP Media
  • Geen tag

Samsung Electronics Benelux en Basic-Fit gaan samenwerken om jonge sporters te bewegen nog gezonder in het leven te staan. Sportievelingen kunnen straks in de Basic-Fit een gamified work-out doen met de Samsung Galaxy Space Squat.

Een groot gedeelte van de Basic-Fit bestaat uit jonge sporters. Met inmiddels meer dan 1500 vestigingen in heel Europa.wil Basic-Fit onderdeel worden van de dagelijkste routine van jongeren. Ook Samsung wil deel uitmaken van het dagelijkse leven van de nieuwe generatie sporters, met devices zoals de Galaxy smartphone en -Watch en Galaxy buds om muziek te luisteren tijdens het sporten.  

Gamified workout
Basic-Fit zette al stappen naar gamified workouts, waarbij sporters continu uitgedaagd blijven. De innovaties van Samsung gaan daar de komende tijd een belangrijke rol in spelen. Met de smartwatch van Samsung kun je tijdens squat-oefeningen gamen. De sport- en body features op de smart watch helpen om intensiever en efficiënter te trainen. Doordat alle prestaties te volgen en te delen zijn op de schermen in de clubs, in de Basic-Fit app en op social media kun je vrienden uitdagen.

Maurice Ridder, Head of Retail Media Basic-Fit:Wij zijn heel blij met deze samenwerking. We voelden vanaf moment één dat we al onze touchpoints kunnen combineren en we elkaar kunnen helpen onze doelen te behalen. Samsung heeft de primeur om bij ons de eerste in-club activaties te verzorgen. Cheil Benelux creëerde naast deze activatie een campagne waarbij Samsung op een hele natuurlijke wijze aanwezig is op onze schermen, socials, audio en in de Basic-Fit app en dat voor alle clubs in Nederland & België!’

Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile eXperiences: Samsung Electronics Nederland:Samsung zet technologie in om ieders leven eenvoudiger te maken. Dat doen we door volop in te zetten op innovatie, ook binnen de sportwereld. We hebben onze sporen al verdiend bij Olympische sporters die dankzij onze innovaties beter presteerden. Ook deze zomer zetten we onze schouders onder de Olympische Spelen in Parijs als een van de hoofdsponsors. Met deze dynamische, virtuele squat challenge geven we vanaf juli een hele nieuwe generatie sporters de kans onze producten te leren kennen en zo nog beter en gezonder in het leven te staan. Daar is Basic-Fit de uitgelezen partner voor.'

Voor deze campagne, die negen maanden duurt, werd na een pitch gekozen om met Cheil Benelux samen te werken.

Retail Media Day
Maurice Ridder, Head of Retail Media Basic-Fit, is één van de sprekers tijdens de Retail Media Day die op 28 in Media Plaza in Utrecht wordt gehouden. Op dit event, een samenwerking van de vakbladen Twinkle en MarketingTribune, zal Ridder onder andere deze samenwerking met Samsung meenemen.
Meer informatie: https://retailmediaday.nl/

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken