Videoclip van DO steunt campagne 'Omarm Psoriasis'

Videoclip van DO steunt campagne 'Omarm Psoriasis'
  • Bureaus
  • 27 okt 2017 @ 12:23
  • Link
  • Suzanne van der Meij
    Suzanne van der Meij

    redacteur
    Nederlands MediaNetwerk
  • MaatschappijEndorsementCampagnes

Twee dagen voor Wereld Psoriasis Dag heeft zangeres DO haar nieuwe videoclip ‘Omarm je mij’ gelanceerd. Hierin zet zij zich in voor de campagne 'Omarm Psoriasis'. In juni maakten DO en de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) bekend samen te gaan werken om meer begrip te creëren voor psoriasis.

PR-bureau Edelman is betrokken bij deze campagne. MarketingTribune heeft over de verbintenis van DO aan NVDV eerder geschreven

Via de Facebook-pagina van Wereld Psoriasis Dag en #OmarmPsoriasis riepen DO en de NVDV iedereen in Nederland op om een video van een omhelzing met een dierbaar iemand te delen. En met succes: tijdens de campagne zijn er vele video’s ingezonden en zijn er ontzettend veel mooie en positieve reacties binnen gekomen. DO: 'Een indrukwekkend resultaat. Dit bewijst maar weer hoe zeer men in Nederland betrokken is bij deze ingrijpende huidaandoening. Ik ben heel blij dat ik hier iets aan heb kunnen bijdragen.'

Over de campagne

Met deze campagne moet het sentiment rondom psoriasis positiever worden. Dit zal uiteindelijk resulteren in meer acceptatie rondom de aandoening, onder zowel mensen die psoriasis hebben als hun omgeving. Via de Facebookpagina van Wereld Psoriasis Dag en #OmarmPsoriasis werden Nederlanders aangemoedigd een video van een omhelzing met een dierbaar iemand te delen: hun omarming van psoriasis.

Als onderdeel van de campagne heeft DO een ballad geschreven, geïnspireerd op het verhaal van Mara Haverkort die zelf psoriasis heeft. In de bijbehorende videoclip ziet men een aantal van de via Facebook ingezonden omhelzingen en knuffels, waarmee symbolisch de huidaandoening én iedereen die er mee te maken heeft wordt omarmd. Het nummer is vanaf vandaag te luisteren via Spotify, iTunes en YouTube.

Over psoriasis

Wereldwijd hebben 125 miljoen mensen psoriasis. In Nederland zijn dat meer dan een half miljoen mensen, dat is 3% van onze totale bevolking. De aandoening is niet alleen vervelend voor mensen met psoriasis, maar ook zorgen reacties van de omgeving vaak voor ongemakkelijke situaties. Uiteenlopende opmerkingen, al dan niet goed bedoeld, zoals ‘Wat dapper dat je met korte mouwen durft te lopen’, zorgen vaak voor schaamte onder mensen met psoriasis.

Ook Mara komt deze situaties dagelijks tegen: 'Ik hoop dat deze campagne ervoor zorgt dat mensen nu beter begrijpen wat het hebben van psoriasis precies betekent. Maar ook dat mensen met psoriasis niet langer het gevoel hebben dat ze zich moeten schamen en durven te zijn wie ze willen zijn.' 

Doel Omarm Psoriasis

De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) zet zich in om de studie naar huidziekten te bevorderen en de behandeling van mensen met psoriasis te verbeteren. Ook heeft de NVDV een publiek doel, namelijk om mensen te informeren over het voorkomen van en de achtergronden achter huidaandoeningen.

Om meer begrip rondom de aandoening psoriasis te creëren, en een positievere omgang van de omgeving te stimuleren, is de NVDV in 2016 een initiatief gestart: Omarm Psoriasis. Samen met de psoriasisvereniging Nederland, en de farmaceutische partners AbbVie, Beiersdorf, Celgene, Eli Lilly, Janssen, Leo Pharma, Novartis.



Suzanne van der Meij

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken