Jacqueline Smit verlaat 538Groep, Menno Koningsberger nieuwe CEO

Jacqueline Smit verlaat 538Groep, Menno Koningsberger nieuwe CEO
  • Media
  • 19 mrt 2015 @ 09:10
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • RadioPersonalia

Per 1 juni is Menno Koningsberger benoemd tot CEO van de 538Groep. Hij volgt in die functie Jacqueline Smit op die het bedrijf na bijna twee jaar verlaat. In de afgelopen periode heeft zij de 538Groep door een belangrijke transitie geloodst en fit gemaakt voor het actuele speelveld. Naast de radiozenders Radio 538 en SLAM!FM is het bedrijf actief in TV, events, concepts en digital.

Menno Koningsberger (42) is nu nog Algemeen Directeur van Q-music. Hij is sinds 2012 actief in de radiobranche als directeur, als voorzitter van de Vereniging Commerciële Radio (VCR) en als bestuurslid van het Radio Advies Buro (RAB). Koningsberger heeft ruime ervaring in marketing, sales en het leiden van grotere teams. Sinds 1997 heeft hij gewerkt bij gerenommeerde merkspelers als Q-music, Mars en Reckitt Benckiser. Nieuwe directeur van Q-music is Robert Bernink.

Menno Koningsberger: "Merken, muziek en marketing zijn mijn drie passies, die bij een leidende radiospeler als de 538Groep perfect bij elkaar komen. Ik kijk er zeer naar uit om een team met getalenteerde radiomensen te mogen aansturen, waarbij de luisteraar altijd het uitgangspunt zal zijn."

Over de achtergrond van het vertrek van Jacqueline Smit wordt volop gespeculeerd. Smit behaalde met Radio 538 zeer goede resultaten voor wat betreft het marktaandeel in luistercijfers. Gisteren nog publiceerden wij een artikel over de laatste luistercijfers waarin Radio 538 glorieus naar voren kwam. Het marktaandeel steeg van 10,6 procent in JanFeb14 tot 12 procent in JanFeb15, het hoogste marktaandeel in 2,5 jaar tijd. De concurrentie - Sky Radio, 3FM, zag het marktaandeel juist dalen waardoor Radio 538 nu afgetekend marktleider is.

Jacqueline Smit - nummer 17 in DeMedia100 - werd in 2013, ze werkte toen nog voor Microsoft, uitgeroepen tot Cross Media Vrouw van het Jaar.

538 Groep is onderdeel van Talpa. 538 Groep blijft - net als het belang in SBS - buiten de verkoop van Talpa aan ITV en dus in eigendom van John de Mol. John de Mol staat op nummer 1 in DeMedia100.

www.radio538.nl

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken