Adverteerder bereikt consument steeds vaker via smartphone

Adverteerder bereikt consument steeds vaker via smartphone
  • Media
  • 16 sep 2015 @ 14:37
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • MobileOnline advertising

Mobile marketing is sterk in opkomst onder Nederlandse adverteerders. Ruim driekwart (76%) zet inmiddels mobiele websites, QR-codes of apps in. Bijna de helft ziet de smartphone als het marketingkanaal van de toekomst. Dat blijkt uit de Mobile Marketing Monitor 2015 van MediaScience, uitgevoerd onder de top-1000 adverteerders.

De meerderheid (86%) van de respondenten verwacht dat het gebruik van mobiele marketing nog zal toenemen. Ook de budgetten – nu nog relatief bescheiden - zullen toenemen: 60% van de adverteerders besteedde het afgelopen jaar meer aan mobile marketing dan in 2014. Bij bijna één op de tien adverteerders (9%) nam het budget toe met meer dan de helft. Ook het komend jaar investeren adverteerders meer in mobiele marketing.

De meeste adverteerders (96%) kiezen hierbij voor mobile websites. Apps verloren aan populariteit: nog maar 81,4% van de adverteerders maakte daar het afgelopen jaar gebruik van. Het komende jaar willen adverteerders vooral mobile coupons en bluetooth/beacons gaan inzetten. Circa driekwart van de adverteerders (76%) blijft ook in de toekomst prioriteit geven aan de smartphone, boven tablet of wearables.

Adverteerders waarderen de effectiviteit van mobile marketing met een 3,5 (op een 5-puntsschaal). Dat is één procentpunt hoger dan de 3,4 van vorig jaar. Het aantal (zeer) tevreden adverteerders steeg het afgelopen jaar naar 52,3%, terwijl het aantal ontevreden adverteerders afnam tot 6,2% (in 2014: 7%). 

Effectiviteit/return on investment staat nog steeds bovenaan de lijst obstakels voor de inzet van mobile marketing, gevolgd door een onduidelijk bereik en de prijs. Andere belangrijke obstakels zijn gebrek aan kennis en creativiteit, te weinig budget en het ontbreken van standaardformaten en gespecialiseerde bureaus.

René Zeedijk, managing director MediaScience: “Het delen van kennis en inzicht geven in de markt zijn onderdelen waar wij bij MediaScience veel waarde aan hechten. We zijn dan ook heel trots dat we samen met AdfoGroep inzicht kunnen geven in de huidige status van mobiele marketing. In de Mobile Marketing Monitor 2014 bleek al dat mobiel een belangrijk device is geworden om de doelgroep te bereiken. Dit jaar zet deze trend zich verder door. We kunnen wel stellen dat mobiel het marketingkanaal is van de toekomst.”

De Mobile Marketing Monitor werd dit jaar voor de vierde keer uitgevoerd. De volledige versie is hier te downloaden.

MediaScience is een digitaal marketingbureau met een specialisme in programmatic buying. Het bureau benadert doelgroepen zeer gericht door een unieke combinatie van data, media, creatie en techniek.  Met het eigen productenlabel Vision biedt het bureau volledig transparantie en realtime inzicht in lopende campagnes, zowel in Europa als in Azië en de VS.

www.mediascience.nl

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken