Heineken hoofdsponsor Amsterdam 750 jubileumjaar

Heineken hoofdsponsor Amsterdam 750 jubileumjaar
  • Sponsoring
  • 27 feb 2024 @ 10:41
  • Link
  • Sjaak Hoogkamer
    Sjaak Hoogkamer

    hoofdredacteur
    MarketingTribune
  • Geen tag

Amsterdam en Heineken gaan samen de 750ste verjaardag van de stad groot vieren. De Amsterdamse bierbrouwer wordt officieel hoofdsponsor van het Amsterdam 750 jubileumjaar.

Om de feestelijke samenwerking tussen de stad en de brouwer te vieren, hieven burgemeester van Amsterdam Femke Halsema en Heineken CEO Dolf van den Brink in de oude bestuurskamer van het biermerk aan het Tweede Weteringplantsoen in Amsterdam het glas. (zie foto bovenaan artikel)

Over exact acht maanden gaat het jubileumjaar van start: van 27 oktober 2024 tot en met 27 oktober 2025. Een reeks van activiteiten, feesten, concerten, theatervoorstellingen, exposities staan op de agenda. Te beginnen met een openingsconcert in de Ziggo Dome op 27 oktober plus een feest op een autoloze Ring van de A10 op 21 juni 2025, de langste dag van het jaar.  

Van den Brink: ‘We zijn al meer dan 150 jaar leverancier van gezelligheid. Heineken is geboren en getogen in deze prachtige stad; als trotse inwoner leveren we heel graag een actieve bijdrage aan de festiviteiten. Niet alleen omdat we een prachtige geschiedenis delen, maar juist ook omdat we anno nu bruisend onderdeel zijn van de kleurrijke samenleving die de stad rijk is. Samen met en voor de Amsterdammers gaan we er een onvergetelijk jaar van maken.’

Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam: ‘Wie kijkt naar de rijke geschiedenis van onze stad, kan niet om Heineken heen. Gerard Heineken was 22 jaar toen hij het familiebedrijf in de 19e eeuw begon, met een ondernemersgeest die nog altijd bijzonder goed bij Amsterdam past. Anderhalve eeuw is Heineken onderdeel geweest van vele feestelijke momenten en mijlpalen in de stad, in het stadion, het theater of het café op de hoek. Met elkaar kijken we terug op 750 bewogen jaren en kijken we uit naar een feestelijk en groots jubileumjaar voor alle Amsterdammers en iedereen die onze stad een warm hart toedraagt.’

Naast zorg voor de brouwerij was Gerard Heineken betrokken bij de economische en culturele wederopstanding van Amsterdam, waaronder de bouw van het Rijksmuseum, de aanleg van het Noordzeekanaal en het Vondelpark. Met steun aan culturele instellingen, evenementen zoals SAIL, Pride Amsterdam en de stichting The Green Mile is de sterke band met de stad en de Amsterdammers vandaag de dag nog altijd voelbaar.

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken