Club Trouw aast op parklocatie

Club Trouw aast op parklocatie
  • Food-en-retail
  • 24 jun 2015 @ 14:32
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • DoelgroepenFood

Club- en horecaformule Trouw, die de afgelopen jaren voorop liep als 'underground place to be' in de Amsterdamse uitgaansscene, heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe locatie aan het Amsterdamse Rembrandtpark. Lang bleef ongewis of de tijdelijke club zou herleven. Maar niet iedereen is even blij met de plannen.

In Club Trouw aan de Wibautstraat trof hip&happening jong Amsterdam elkaar totdat de club enkele maanden terug, onder het motto 'Trouw tot in de dood', de deuren van de oude krantendrukkerij (foto) definitief sloot. In een leegstaand schoolgebouw van het voormalige Iederslands college (ROC) pal aan de overkant van de Jan Evertsenstraat tegenover het Ramada Hotel, wil de club nu herrijzen. Stadsdeel West -waaronder dit valt- wil het gebouw een tijdelijke invulling geven. Naast andere organisaties heeft Club Trouw zich als gegadigde gemeld. De club wil er een 24 uurs horecavergunning voor aanvragen. Dit heeft stadsdeel West telefonisch bevestigd.


Parkvrienden verontrust
Hoe populair Club Trouw ook was, met horeca en een restaurant op hoog niveau, dit voornemen krijgt niet overal de handen op elkaar. 'Wij zijn bepaald niet gerust op de gevolgen die dit voor het park en de omwonenden kan krijgen. Stadsdeel West organiseert maandag een informatieavond, en wil daar peilen wat de buurt ervan vindt', waarschuwen de Vrienden van het Rembrandtpark. Overal in de hoofdstad staan groene oases van rust zoals dit park onder druk, wegens plannen voor nieuwe festivals en commerciele exploitatie. Hoe drukker en hoe meer lawaai, hoe leuker, lijken veel mensen en beleidsmakers tegenwoordig te denken. Sommige parken ogen hierdoor in aanloop naar de zomervakantie ieder weekend al als een vuilnisbelt. De bewonersbrief over de leegstaande school met de uitnodiging van het stadsdeel, die overigens geen gewag maakt van de 24 uurs horeca, staat hier. De Parkvrienden roepen hun leden op 29 juni massaal te komen om Club Trouw met dansplek en horeca op een andere plek te krijgen. Vandaag werd tevens bekend dat op de Wibautstraat, waar het populaire popup-restaurant Baut was gevestigd, Baut Zuid-eigenaar Michiel van der Eerde vanaf september een nieuw restaurant zal openen.(PvWK)

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken