Mijlpaal: productie twee miljoenste Porsche in Leipzig

Mijlpaal: productie twee miljoenste Porsche in Leipzig
  • Food-en-retail
  • 27 dec 2023 @ 08:30
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • InnovatieShowroomtraffic

De Porsche-fabriek in de Duitse deelstaat Saksen heeft de mijlpaal van 2 miljoen geproduceerde auto’s bereikt. Het model dat als jubileum-exemplaar de productieband verliet, is een nieuwe Porsche Panamera Turbo E-Hybrid in de kleur Madeira goud metallic.

De Panamera wordt sinds de introductie in 2009 afgebouwd in Leipzig. 'Het succes van de fabriek in Leipzig is nauw verweven met de Panamera', vertelt Gerd Rupp, bestuursvoorzitter van Porsche Leipzig GmbH aan MarketingTribune. 'Zowel het model als de locatie staan symbool voor groei en verandering.'

Aanvankelijk werd de Porsche Panamera op een modellijn van de Volkswagen Group gebouwd waarbij het laatste assemblageproces in Leipzig plaatsvond. De fabriek is operationeel sinds 2002 en bouwt sinds 2016 de Panamera die sindsdien als ‘Leipziger’ door het leven gaat. 

“De uitbreiding waarbij het model in z’n geheel in dezelfde fabriek gebouwd wordt was destijds een belangrijke beslissing. Nu vindt alles onder één dak plaats, van de productie van de carrosserie tot aan de laatste assemblage. Dit vormde de basis voor de introductie van nieuwe modellen en continue groei” aldus Rupp. 

Porsche fabriek in Leipzig meermaals onderscheiden
Porsche is naar eigen zeggen een belangrijke pijler voor economische groei en werkgelegenheid in de regio, in de fabriek in Leipzig werken meer dan 4400 medewerkers. 'Onze medewerkers zijn heel belangrijk voor het succes, zonder hun inzet zouden we niet in staat geweest zijn om onze doelen te behalen', verklaart Rupp. In de afgelopen jaren is de fabriek ook ontwikkeld tot spil in elektromobiliteit. In de toekomst wordt het mogelijk om modellen met zowel een interne verbrandingsmotor, hybride-aandrijving of volledig elektrisch op dezelfde productielijn te bouwen. Wilt u er ook eentje? Klik hier.
(PvWK)


Het team in Leipzig bij Porsche nr. 2.000.000

 

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken