Ook Jeunes Restaurateurs haken in op Week Zonder Vlees en Zuivel

Ook Jeunes Restaurateurs haken in op Week Zonder Vlees en Zuivel
  • Food-en-retail
  • 4 mrt 2024 @ 11:00
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • MarketingFoodMVO

Met dertien restaurants neemt de organisatie JRE (Heunes Restaurateurs) deel aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel die deze week in Nederland loopt.

Dat betekent dat de deelnemers tot en met 10 maart 2024 een week lang geen vlees en zuivel bereiden noch serveren. 'We geloven dat deze kleine moeite een onvoorstelbaar positieve impact kan hebben op mens, dier en milieu.'

Bij JRE draait alles om culinaire excellentie, stelt de club, en dat betekent dat we ook openstaan voor het verkennen van nieuwe innovatie en mooie samenwerkingen. Door deel te nemen aan De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel willen we onze gasten laten zien dat lekker eten hand in hand kan gaan met bewuste voedingskeuzes.

'Onze deelname aan De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel weerspiegelt ons streven naar duurzaamheid en innovatie in de culinaire wereld', zegt Marko Karelse, voorzitter van JRE-Nederland en chef van Villa la Ruche in Voorburg. 'We zijn verheugd om onze gasten te verrassen met een speciaal menu dat de veelzijdigheid en smaakvolle mogelijkheden van plantaardige voeding benadrukt. Als JRE-Nederland willen we onze steun betuigen aan dit initiatief en laten zien dat we ons inzetten voor een gezondere toekomst voor ons allemaal. Door vaker te kiezen voor plantaardige opties, kunnen we samen een positieve impact hebben op het milieu en tegelijkertijd genieten van heerlijke gerechten.'

Tijdens De Nationale Week Zonder Vlees (& Zuivel) nodigen JRE-leden gasten uit om te genieten van een speciale menu, naar eigen zeggen samengesteld met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en creatieve culinaire technieken, allemaal zonder vlees en bij geselecteerde restaurants is zijn ook opties zonder zuivel. Deelnemende restaurants zijn:

Doe met ons mee en ontdek de smaakvolle wereld van plantaardige voeding! Laten we samen het verschil maken voor de toekomst van onze planeet. Meer info staat hier op de JRE website.
(PvWK)

Over JRE-Jeunes Restaurateurs
'Bij JRE-Jeunes Restaurateurs draait alles om delen en stimuleren. De vereniging telt meer dan 390 restaurants en 160 hotels verspreid over 16 landen. JRE chefs geven om herkomst, duurzaamheid en biodiversiteit en koken door middel van moderne kooktechnieken, maar blijven trouw aan culturele herkomst. Ze respecteren hun eigen culinaire identiteit, combineren dit met tradities van over de hele wereld en staan open voor nieuwe dingen door middel van innovatie en mooie samenwerkingen. Samen brengen ze een Never-Ending Passion tot leven door samen te creëren, te koken en elkaar te ondersteunen. JRE-Nederland telt op dit moment 39 restaurants. Zie ook www.jre.nl.'

(bron: JRE)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken