AI genereert pakkend lied voor Amsterdam AI

AI genereert pakkend lied voor Amsterdam AI
  • Online
  • 8 jun 2023 @ 11:16
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • Virtual RealityKlant

Middenin Amsterdam, in de prachtige ambtswoning van burgemeester Femke Halsema, werd het samengaan van Smart Health Amsterdam en Amsterdam AI officieel bekrachtigd met een speciaal lied.

De bekrachtiging geschiedde door Wethouder Economische Zaken en locoburgemeester Sofyan Mbarki. Samen met Geert ten Dam, bestuursvoorzitter van de Universiteit van Amsterdam en Nina Tellegen, directeur van de Amsterdam Economic Board, creëerden ze een 'positive vibe' met een betekenisvol moment waarvoor Woedend Creative Agency iets bijzonders had ontwikkeld. Met een druk op de knop werd namelijk een bijzonder manifest hoorbaar in de chique, grote balzaal van de ambtswoning. Opgebouwd als hip-hop rhyme en vertolkt door een zestienjarige via... artificial intelligence.

'Vervreemdend? Ja. Passend? Zeker.  Het audifragment is namelijk compleet uitgewerkt met een mesh-up aan AI-tools. Zo werd de aanwezige top in tech en AI verrast met een geheel synthetische en optimistische toekomstbelofte. Zo oogstte AI applaus in deze historische setting aan de Herengracht', licht Paul Woltering van bureau Woedend toe. Recent kregen we daar nog een AI masterclass over Dall-E.

De reden voor de meeting is dat Smarth Health Amsterdam organisch is opgegaan in de organisatie van Amsterdam AI. Amsterdam AI is een coalitie van overheids-, academische, medische en onderzoeksorganisaties die tot doel heeft ethisch verantwoorde AI te ontwikkelen en in te zetten. Gezondheidszorg is een van de drie aandachtsgebieden. 

Woedend Creative Agency werkt sinds 2019 voor Smart Health Amsterdam. Het netwerk van SMA is uitgegroeid tot meer dan 1.400 actieve leden. Veel nieuwe bedrijven hebben de weg naar Amsterdam gevonden, startups zijn begonnen en uitgegroeid tot scale-ups. Samenwerkingen tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven zijn beklonken en uitgebouwd, mede dankzij SMA. 'Amsterdam wordt door het Global Observatory for Urban AI tot één van de wereldleiders op het gebied van ethische AI-oplossingen gezien en als voorbeeld voor Europese regelgeving.'

Beluister het AI gegenereerde lied in het venster hieronder.
(PvWK, fotografie: Sanne Couprie)


Foto's van de plechtigheid

 



Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken