HP/De Tijd kiest voor Video Media Groep

HP/De Tijd kiest voor Video Media Groep
  • Media
  • 4 mrt 2014 @ 13:17
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • Online advertisingOnlineReclame

Audax-tijdschrift HP/De Tijd is een samenwerking aangegaan met Video Media Groep op het gebied van online video advertising. Met directe ingang faciliteert en verkoopt Video Media Groep het InPageVideo-formaat op de webpagina's van het opinietijdschrift.

De samenwerking wordt ingegeven door de groeiende vraag bij online video adverteerders naar kwalitatief hoogwaardig umfeld en specifieke doelgroep targeting. De specifieke focus van Video Media Groep op premium titels, productkwaliteit, maatwerk en innovatie gaven de doorslag in de keuze van HP/De Tijd voor Video Media Groep.

HP/De Tijd brengt maatschappelijke ontwikkelingen in kaart en plaatst deze in breder perspectief. Het magazine en de website besteden onder andere aandacht aan de multiculturele samenleving, veiligheid, mobiliteit, zorg, onderwijs, politiek, economie, kunst en cultuur. Sinds de herlancering in 2013 groeit het bezoek aan de website fors; op maandbasis bezoeken meer dan 250.000 unieke bezoekers de site, aldus de cijfers van het vierde kwartaal van 2013. Zij zijn goed voor ruim een half miljoen pageviews op maandbasis.

De lezerskring van HP/De Tijd bestaat voor 58% uit mannen. Bijna driekwart van de lezers bevindt zich in de hoogste sociale klassen A en B1 (73%). Van de HP-lezers heeft 43% een hoog inkomen (inkomen € 35.000 per jaar of meer). De doelgroep heeft een eigentijdse instelling met daarbij een enorme informatiebehoefte. De lezers hebben een sterke affiniteit met nieuwe (maatschappelijke) ontwikkelingen, cultuur, mode, woon- en interieurtrends.

Ronald Wassenaar, managing director Video Media Groep: 'Wij zijn verheugd dat we deze sterke titel mogen toevoegen aan ons portfolio. HP/De Tijd heeft een zeer interessant bereik voor zowel B2B- als B2C-adverteerders. Die kunnen nu ook met online video campagnes worden bereikt. HP/De Tijd heeft ons gevraagd om naast de techniek en campagnemanagement van het InPageVideo-formaat ook de exploitatie te verzorgen. We doen dat inmiddels voor ruim dertig webtitels.' 

Video Media Groep is een in 2013 opgericht onafhankelijk Nederlands bedrijf en biedt naar eigen zeggen 'premium alternatieven aan uitgevers en video-adverteerders die weinig of niets kunnen met laagwaardig preroll massa-aanbod'. Het portfolio groeit snel en onderscheidt zich met formaten als InPageVideo en InGalleryVideo. Wassenaar: 'Deze formaten spelen per definitie altijd midden in de pagina-content en alleen indien de bezoeker daadwerkelijk op de pagina actief is.'  

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken