Leesplezier, wereld- en mediawijsheid staan centraal in de vernieuwde Kidsweek

Leesplezier, wereld- en mediawijsheid staan centraal in de vernieuwde Kidsweek
  • Media
  • 8 sep 2023 @ 10:30
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • MarketingcommunicatiePrint

Kidsweek, dé weekkrant voor kinderen van zeven tot twaalf jaar, is vernieuwd. Vanaf aankomende editie verschijnt de krant op tabloidformaat. Door de bijzondere verhalen van SamSam aan de krant toe te voegen, wordt er nog meer aandacht besteed aan het wereld- en mediawijs maken van kinderen.

Zo is er veel aandacht voor belangrijke onderwerpen als democratie, duurzaamheid en digitaal samenleven. Daarnaast vernieuwde het merk haar website, zodat alle kinderen altijd toegang hebben tot het laatste nieuws, achtergrondartikelen, moppen en weetjes.

'Ik geloof dat wereld- en mediawijze kinderen sterker in hun schoenen staan, de wereld beter begrijpen én makkelijker meedoen in de wereld om hen heen', aldus hoofdredacteur Henrike van Gelder. 'Bovendien ben ik trots dat we met Kidsweek de missie hebben omarmd om nog meer te focussen op leesplezier en -toegankelijkheid.'

Het bevorderen van leesplezier was een belangrijke pijler bij de vernieuwing van de krant. Er is veel met kinderen samengewerkt om Kidsweek nog actueler en relevanter te maken. Kidsweek kiest voor korte, actuele en begrijpelijke teksten en onderwerpen die dichtbij en herkenbaar zijn. Bovendien wordt de cover een stuk newsier ingestoken en kunnen lezers nieuwe rubrieken verwachten. Door samen te werken met de vele nieuwsmerken die DPG Media rijk is, belooft de krant nog meer én betere verhalen te maken voor kinderen.

Kidsweek in de Klas
Ook 'Kidsweek in de Klas', de lesmethode die door honderden scholen wordt gebruikt, is vernieuwd. Uniek aan deze methode is naar eigen zeggen dat het de kerndoelen begrijpend lezen, wereldoriëntatie én burgerschap behandelt aan de hand van actuele, rijke en literaire teksten uit de krant. Daarmee voldoet de methode aan de eisen van het nieuwe Curriculum.

Daarnaast introduceert het merk een ‘Start van de Dag’ pagina op Kidsweek.nl. Daar vinden leerkrachten artikelen en interactieve elementen over de actualiteit, zoals een nieuwsquiz. Door hier klassikaal aandacht aan te besteden, kunnen zij ook in de klas werken aan wereld- en mediawijsheid. De ‘Start van de Dag’ pagina is ook te gebruiken door scholen die niet bij de lesmethode zijn aangesloten. Daarnaast bevat de site deze bruikbare tips voor ouders. Ter introductie van de vernieuwde krant kosten vier weken tijdelijk vier euro. Meer info vind je hier.
(PvWK, foto: DPG Media)

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken