LinkedIn lanceert video tab in Nederland

LinkedIn lanceert video tab in Nederland
  • B2b
  • 24 okt 2024 @ 10:15
  • Link
  • Sjaak Hoogkamer
    Sjaak Hoogkamer

    hoofdredacteur
    MarketingTribune
  • Geen tag

LinkedIn introduceert de video tab, een nieuwe functie die gebruikers helpt om via video op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en inzichten.

Gezien de groeiende populariteit van LinkedIn-gebruikers die met video kennis delen en consumeren, biedt volgens LinkedIn 'de tab professionals een centrale plek om relevante video's te vinden die hen ondersteunen in hun carrière.' Deze toevoeging komt op een moment dat video het snelst groeiende format op LinkedIn is, met een stijging van 34% in het aantal uploads op jaarbasis.

De door gebruikers gemaakte video's, die te vinden zijn in de video tab, zijn gericht op professioneel relevante onderwerpen, zoals carrièreontwikkeling, humor op de werkplek, werkplektrends en sectorinzichten.

Uit recent onderzoek blijkt dat 38% van de Nederlandse professionals korte video's beschouwt als de meest nuttige en boeiende manier om informatie tot zich te nemen. Bovendien geeft 26% aan dat video's met persoonlijke of professionele anekdotes hen helpen bij het nemen van belangrijke carrièrebeslissingen.

De video tab is geïntegreerd in de navigatiebalk van de LinkedIn-app, waardoor gebruikers eenvoudig toegang hebben tot een op maat gemaakte feed met korte video's. Deze verticale feed is zo ontworpen dat gebruikers content kunnen ontdekken en kunnen scrollen door relevante video’s die zijn afgestemd op hun eigen interesses en professionele interesses.

Thomas de Man, redacteur Werk & Carrière bij LinkedIn: ‘We werken voortdurend aan manieren waarop we professionals zo goed mogelijk van nieuwe inzichten en kennis kunnen voorzien. De introductie van de video tab is gezien de groeiende voorkeur voor video op LinkedIn dan ook een logische stap. Het levert tot 1.4 keer meer engagement op dan andere formats.’

De Nederlandse video tab wordt geleidelijk aan beschikbaar voor alle LinkedIn-gebruikers in Nederland. De video's in de video tab worden afgestemd op professioneel relevante onderwerpen die aansluiten bij de Nederlandse markt en interesses van gebruikers. Naast het video tab zijn video’s ook te zien in de feed en is er een videocarrousel toegevoegd, zodat gebruikers ook video's kunnen zien terwijl ze door hun feed scrollen.

 

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events


  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken