[column] Shopify geeft marketeers de touwtjes weer in handen

Branded Content
[column] Shopify geeft marketeers de touwtjes weer in handen
  • Bureaus
  • 22 okt 2024 @ 08:14
  • Link
  • Sales
    Sales


    BBP Media
  • Geen tag
  • 22 okt 2024 @ 08:14
  • Sales

Het landschap van e-commerce verandert in rap tempo. Waar de meeste agencies drie jaar geleden nog de loftrompet staken over headless CMS-systemen, is dit nu alweer van de baan. Het gemak van centrale contentpublicatie blijkt toch niet op te wegen tegen de nadelen van headless. E-commercebedrijven die destijds meegingen in de trend, zitten dus met de gebakken peren, of, eigenlijk, met torenhoge kosten. Hoe nu verder?

Eerst wat achtergrond: headless werd drie jaar geleden gepresenteerd als dé grote oplossing voor e-commercebedrijven met een omnichannelstrategie. Zeg dus maar gerust alle e-commercebedrijven, want wie heeft er vandaag de dag nu geen omnichannelaanpak? Met een headless CMS beheer en publiceer je al je content vanuit één centrale omgeving. Dat scheelt tijd en gedoe, zou je zeggen en dat is ook zo, maar helaas zijn er ook een aantal nadelen. De hoge kosten wegen daarin het zwaarst, maar ook de beperkte aanpasbaarheid is een tegenvaller.

Verschuiving naar Shopify

Niet zo gek dus dat e-commercebedrijven massaal overstappen op Shopify Native, zeker gezien het feit dat Shopify nu de focus verschuift naar enterprise. En hoewel Shopify zijn eigen headless oplossingen biedt, is Shopify Native minstens net zo goed en dat voor een fractie van de kosten. Het biedt goede functies en ook op het gebied van koppelingen en support scoort Shopify Native superhoog. Bovendien zitten gebruikers niet vast aan verplichte updates. Zelfs de webshops die tien jaar geleden in Shopify zijn gebouwd, werken nog steeds. En dat zonder dat ze ooit een update hebben uitgevoerd.

Gewoon geen hoofdpijn

De belangrijkste reden waarom bedrijven voor Shopify kiezen is de lage Total Cost of Ownership (TCO). De kosten van Shopify zijn over de hele linie genomen veel lager dan die van de andere platformen. Je hebt minder ontwikkelingskosten en je hebt ook geen onderhoud nodig, want dat zit al in het abonnement wat je afneemt. Koppelingen en dergelijke zijn voordelig, omdat Shopify de ontwikkelaars ervan volledig uitbetaalt en dus geen commissie inhoudt. Je krijgt als gebruiker gewoon geen hoofdpijn meer van je CMS, waardoor je meer aandacht kunt geven aan je business.

Klein groepje

Natuurlijk is Shopify niet voor iedereen de oplossing. Het heeft beperkingen met varianten, dus als jij een bankstel wil verkopen met 500 kleuren, dan past dat officieel niet. Maar er zijn technieken om dit te omzeilen, naast strategische overwegingen. Want waarom zou je al die kleuren aanbieden op je website? Wordt iemand er gelukkig van om 27 soorten beige te zien? Je kunt gewoon de twintig beste kleuren kiezen en voor de rest refereren naar je showroom. Zo wordt Shopify toch een optie. Er zijn partijen die dit soort strategieën niet zien zitten, maar dat groepje wordt steeds kleiner.

Maar hoe dan?

‘Daar ben ik mooi klaar mee’, denk je als gebruiker van Magento, SAP, Adobe of Salesforce misschien. ‘Heb ik net tonnen uitgegeven aan een op maat gemaakt platform inclusief koppelingen, kan ik weer opnieuw beginnen. Dat is de investering vast niet waard.’ Nou, wel dus. Want ook al kost overstappen naar Shopify tijd en geld, met een besparing van zeg 80K per jaar in het vooruitzicht, is de keuze makkelijk gemaakt. Zelfs bij complexe businesscases is Shopify een uitkomst, dat hebben we inmiddels wel geleerd. Er zijn in de afgelopen jaren heel wat partijen de revue gepasseerd die dachten dat Shopify geen optie zou zijn, waarna we het toch voor ze mogelijk maakten.

Ondersteuning van agencies

Wat Shopify ook heel handig doet, is dat het agencies helpt bij het overstappen naar Shopify. Nu surf&turf [Shopify-bureau, opgericht door Nol Oosterom, red.] onderdeel is van Endeavour, krijgen wij ook eindelijk die kans. Onderdeel hiervan is dat Shopify helpt bij het opbouwen van een ideal customer profile. Zo zorgen ze ervoor dat agencies niet in elkaars vaarwater gaan zitten, want het is natuurlijk ook in Shopify’s belang dat niet iedereen zich alleen maar op bijvoorbeeld fashion richt. Verder krijgen we van Shopify budget om complexe businesscases uit te werken, wat de kosten voor onze klanten natuurlijk nog verder drukt.

Meer budget voor marketing

Het mooie voor ons als bureau is, dat we het met Shopify zo gek kunnen maken als we willen. We kunnen uitzonderlijk mooie dingen bouwen, maar we kunnen ook een template aanpassen. Dan kan een klant met een veel kleiner budget, bijvoorbeeld een nieuw merk, kijken of dat tractie pakt in de markt. Dat zien we nu steeds meer gebeuren, maar ook partijen met grote budgetten stappen over. Logisch, want waarom zouden ze tonnen investeren om een op maat gemaakt platform neer te zetten, als ze voor 15K een solide webshop online kunnen hebben? Door over te stappen op Shopify blijft er voor al die bedrijven veel marketingbudget over. En daar weten we natuurlijk wel raad mee!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Endeavour

Sales
  • Sales

  • Werkt bij: BBP Media
  • Functie:
  • Website:
  • Profiel »

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events


  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken