Eredivisie: "Goedkoopste doelpunt per seizoenkaart bij FC Twente"

Eredivisie: "Goedkoopste doelpunt per seizoenkaart bij FC Twente"
  • Content
  • 15 aug 2024 @ 07:55
  • Link
  • Michiel van Zaane
    Michiel van Zaane

    Allround Redacteur
    BBP Media
  • Geen tag

De Eredivisie is weer gestart voor het seizoen 2024/2025. Bij welke club is de seizoenkaart het meest waard per doelpunt van de thuisspelende club? Dat is FC Twente. Supporters van PEC Zwolle moeten het meest per doelpunt betalen, gebaseerd op de resultaten van het vorige voetbalseizoen.

Het onderzoek is uitgevoerd door Kortingscode.nl. Het couponplatform vergeleek de goedkoopste en duurste seizoenkaarten per club.  De goedkoopste seizoenkaart van alle clubs is te koop bij Fortuna Sittard. Bij de Limburgse club betaal je €179 per seizoen voor een plek op de korte zijde. Bij Almere City betaal je één euro meer voor een jaar lang Eredivisie voetbal. De duurste plek vind je bij PSV. Daar is de duurste seizoenkaart €940 per seizoen. Hier krijg je wel een prachtige plek aan de lange zijde voor terug. De goedkoopste kaart bij PSV is €320. De seizoenkaartprijzen bij Ajax zijn niet openbaar. De club is niet meegenomen in het onderzoek.

Goedkoopste seizoenkaarten Eredivisie
Fortuna Sittard - €179,-
Almere City - €180,-
NEC Nijmegen - €193,-
Willem II - €207,-
PEC Zwolle - €218,-

Waar voor je geld
Ook is er gekeken naar waar je voor de prijs van je seizoenkaart het meeste waar voor je geld krijgt. De gemiddelde prijs is gedeeld door het aantal doelpunten dat de club vorig seizoen heeft gescoord in thuiswedstrijden. Op die manier is een bedrag per gescoorde goal berekend. In dat geval ben je bij FC Twente met €8,44 per gescoorde goal het goedkoopste uit.

Hoogste prijs seizoenkaart per gescoorde goal
PEC Zwolle - €15,33
RKC Waalwijk - €13,25
Almere City - €13,00
Sparta Rotterdam - €12,80
Heracles Almelo - €12,20

Laagste prijs seizoenkaart per gescoorde goal
FC Twente - €8,44
AZ - €8,51
NEC Nijmegen - €8,94
SC Heerenveen - €10,17
Fortuna Sittard - €10,33

Verantwoording onderzoek
Kortingscode.nl vergeleek de goedkoopste en duurste seizoenkaarten per club. De gemiddelde prijs is gedeeld door het aantal doelpunten die de club vorig seizoen heeft gescoord in thuiswedstrijden. Op die manier is een bedrag per gescoorde goal berekend.
Voor de prijzen van de seizoenkaarten zijn de officiële websites van de Eredivisieclubs geraadpleegd.
Omdat het aantal doelpunten van vorig Eredivisie seizoen zijn gebruikt, zijn promovendi FC Groningen, NAC Breda en Willem II niet meegenomen in de seizoenkaart prijs / aantal doelpunten vergelijking.
De seizoenkaartprijzen bij Ajax zijn niet openbaar. Ajax is niet bereid mee te werken en is zodoende niet meegenomen in het onderzoek.

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


  • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken