Toyota wil sporten voor mensen met beperking toegankelijker maken

Toyota wil sporten voor mensen met beperking toegankelijker maken
  • Content
  • 28 aug 2024 @ 08:35
  • Link
  • Michiel van Zaane
    Michiel van Zaane

    Allround Redacteur
    BBP Media
  • Geen tag

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat door een lichamelijke beperking, bewegingsvrijheid voor 1 op de 10 mensen niet vanzelfsprekend is. Dit geldt ook voor sporten. Toyota sponsort de Paralympische en Olympische Spelen, past voertuigen aan én houdt op 6 oktober 2024 de Onbeperkte Sportdag.

Dagelijks lopen mensen met een lichamelijke beperking tegen drempels en uitdagingen aan. Ook op het gebied van sport, terwijl sporten juist zoveel gezondheidsvoordelen heeft. Sport draagt naast alle fysieke voordelen bij aan sociale verbinding, geeft zelfvertrouwen en plezier. Toyota wil iedereen, jong en oude, met of zonder fysieke beperking, helpen om zich vrij te kunnen bewegen. Dat doet het automerk door onder meer het sponsoren van de Paralympische Spelen, met speciale aanpassingen aan voertuigen. Als sponsor van de Paralympische en Olympische Spelen levert Toyota technologische innovaties die het voor rolstoelgebruikers makkelijk maken om zich voort te bewegen in het Olympisch dorp. Ook zorgt Toyota  voor aangepaste auto's voor paralympische sporters. Toyota werkt daarnaast aan het bredere schaal toegankelijker maken van aangepaste voertuigen.

Onbeperkte Sportdag
Uit onderzoek van PanelWizard in opdracht van Toyota blijkt dat er nog veel te verbeteren valt op het gebied van sporttoegankelijkheid. Ruim 60% van de mensen met een lichamelijke beperking weet niet waar zij terecht kunnen om een geschikte sportclub te vinden. 42% geeft aan dat zij vaker zouden sporten als er betere oplossingen zouden zijn. Om kinderen en jongeren met een beperking hierbij te helpen organiseert Toyota op 6 oktober 2024 de Onbeperkte Sportdag, waar zij de kans krijgen om meer dan 20 verschillende sporten uit te proberen. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door de Esther Vergeer Foundation in samenwerking met Friendship Sports Centre.

Esther Vergeer, chef de mission van paralympisch TeamNL: ‘Als je een handicap hebt, wil je gelijk behandeld worden. En dan wil je zeker niet alleen een scheidsrechtersfluitje toegeworpen krijgen. Dat is mij zelf een keer gebeurd tijdens een sportdag en dat voelde allesbehalve gelijkwaardig. Sport maakt je fysiek en mentaal sterker maar ook zelfstandiger en zelfredzamer. Door de te sporten op een gewone vereniging krijgen kinderen de kans om vrienden te maken en zelfvertrouwen op te bouwen.’

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


  • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken