Fonds Gehandicaptensport maatschappelijk partner van paralympisch TeamNL Huis

Fonds Gehandicaptensport maatschappelijk partner van paralympisch TeamNL Huis
  • Sponsoring
  • 14 aug 2024 @ 10:10
  • Link
  • Michiel van Zaane
    Michiel van Zaane

    Allround Redacteur
    BBP Media
  • Geen tag

Fonds Gehandicaptensport is de maatschappelijk partner van het paralympisch TeamNL Huis tijdens de Paralympische Spelen in Parijs. Met het platform Uniek Sporten maakt Fonds Gehandicaptensport het sporters met een beperking makkelijk(er) om te gaan sporten.

Fonds Gehandicaptensport vindt dat sporten en bewegen de normaalste zaak van de wereld moet zijn. Ook als je een beperking hebt en daarom is er Uniek Sporten; het sportplatform van Nederland waar alles te vinden is over sporten en bewegen met een beperking. Voor 33% van de mensen met een beperking is sporten op dit moment (nog) niet de normaalste zaak van de wereld. Niet vanwege hun beperking, maar omdat ze geen toegang hebben tot betaalbare hulpmiddelen of toegankelijke sportaccommodaties.

Met het programma Uniek Sporten, waarin wordt samengewerkt met o.a. 336 gemeenten, NOC*NSF en VWS, wil Fonds Gehandicaptensport ervoor zorgen dat iedereen met een beperking de kans krijgt om te sporten.

Radio-uitzending Uniek Sporten
Tijdens de Paralympische Spelen is Uniek Sporten prominent aanwezig in Parijs. Zo komt er vanaf 29 augustus t/m 8 september iedere dag een live radio-uitzending genaamd Uniek Sporten Vandaag vanuit het TeamNL Huis, die ook als podcast terug te luisteren is.

Uniek Sporten Vandaag is een productie van ALLsportsradio en Fonds Gehandicaptensport en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Loterij. NOC*NSF ondersteunt het programma met studiogasten en een centrale plek in het TeamNL Huis. De uitzendingen staan geheel in het teken van de Paralympische Spelen

Onbeperkt Sporten
Het TeamNL Huis staat in het teken van sport kijken, feest vieren en het eren en waarderen van sporters. Overdag vinden er ook verschillende maatschappelijke themabijeenkomsten plaats. Zo ook maandag 2 september, als de themabijeenkomst Onbeperkt Sporten op het programma staat, georganiseerd door Fonds Gehandicaptensport en Nederlandse Loterij. De presentatie is in handen van Eva Eikhout, ambassadeur van Fonds Gehandicpatensport.

Tijdens deze dag, die volledig in het teken staat van de noodzaak om sportparticipatie van mensen met een beperking te verhogen, wordt ook een nieuw initiatief gepresenteerd: Uniek Sporten Thuis. Een initiatief van Fonds Gehandicaptensport om mensen met een beperking ook thuis aan het sporten en bewegen te krijgen.

Directeur Nike Boor vertelt waarom Fonds Gehandicaptensport maatschappelijk partner is geworden van het TeamNL Huis: ‘Er kan niet vaak genoeg aandacht besteed worden aan het belang om te gaan sporten en bewegen als je een beperking hebt. In die zin zijn de Paralympische Spelen en het TeamNL Huis belangrijke podia om deze boodschap uit te dragen. Wij gaan dit doen in de vorm van een dagelijkse talkshow en een themabijeenkomst die in het teken staat van Onbeperkt Sporten. Kom vooral langs zou ik zeggen!’

Marc van den Tweel, algemeen directeur NOC*NSF vult aan: ‘Op de Paralympische Spelen presenteert TeamNL zich met de allerbeste paralympische sporters van Nederland, die zich zonder uitzondering kunnen meten met de wereldtop. Achter het verhaal van onze succesvolle topsporters gaat ook een ander verhaal schuil, namelijk dat niet iedereen met een beperking toegang heeft tot sport. Wij trekken daarom graag met het Fonds Gehandicaptensport op om deze boodschap zo breed mogelijk te verkondigen.’

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken