Abovo Maxlead en Basic-Fit: gratis dag sporten

Abovo Maxlead en Basic-Fit: gratis dag sporten
  • Algemeen
  • 8 okt 2024 @ 11:26
  • Link
  • Sjaak Hoogkamer
    Sjaak Hoogkamer

    hoofdredacteur
    MarketingTribune
  • Geen tag

Ter gelegenheid van de World Mental Health Day op 10 oktober 2024 heeft AM Beyond, onderdeel van Abovo Maxlead, in opdracht van Basic-Fit een sportieve actie ontwikkeld.

Basic-Fit nodigt iedereen uit om gratis een dag te komen sporten in één van de ruim 450 clubs in Nederland en België. Met het openen van haar deuren wil de grootste fitnessketen van Europa de drempel verlagen om in beweging te komen en aandacht vragen voor het mentale welzijn van jongvolwassenen.

Dit initiatief, waarbij deelnemers eenvoudig een gratis dagpas kunnen krijgen voor alle 450 sportclubs in de Benelux om een keer te komen sporten, is onderdeel van de campagne ‘Boost-je-mood’. De campagne benadrukt de voordelen van sporten voor het fysieke en mentale welzijn en speelt zo op een positieve manier in op de groeiende zorgen over de mentale gezondheid van met name jongvolwassenen.

Erica van Vonderen-Hahn, CCO van Basic-Fit: ‘Veel jongeren in Nederland kampen met mentale uitdagingen. Daarom is het nu belangrijker dan ooit om te laten zien hoe waardevol beweging kan zijn. Samen met Claude zetten we de positieve effecten van sport in de spotlight. We maken het makkelijker om te gaan sporten door die eerste stap gratis te maken. Zo dragen we samen bij aan een betere mentale gezondheid.’

Meer aandacht en bewustzijn voor dit onderwerp is hard nodig. In 2022 meldde de WHO dat door de coronapandemie angst en depressie wereldwijd met 25% zijn toegenomen. Afgelopen zomer bleek uit onderzoek van het RIVM en de GGD dat één op de drie jongeren in Nederland mentale problemen ervaart. Veel voorkomende mentale problemen zijn onder andere stressklachten en eenzaamheid. 

#BLIJFBEWEGEN met Claude op 10/10

Sporten kan een krachtig middel zijn om je beter te voelen, zowel fysiek als mentaal. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat regelmatig sporten helpt om beter met stress om te gaan en het heeft een positief effect op het zelfvertrouwen, slaap en humeur.  Om hierover meer bewustwording te creëren lanceerden Basic-Fit en Claude op 5 september de muziekvideo ‘La Pression’ en riepen zij iedereen op de boodschap ‘Je bent niet alleen, #blijfbewegen’ te delen. Om World Mental Health Day extra aandacht te geven, zal Claude op 10/10 zijn nummer zingen in één van de clubs. Welke club dit wordt, blijft een verrassing.

Daan Jongen, Team Lead Content & Creative bij AM Beyond*: ‘Als je in een campagne aandacht vraagt voor een specifiek onderwerp, zoals in dit geval het stimuleren van meer bewegen, is het belangrijk dat je uitdraagt wat je vertelt. Door de deuren daadwerkelijk te openen, verlagen we de drempel voor mensen om in beweging te komen. Dat is wat telt. Mooi om te zien hoe alles samenkomt: de aandacht voor mentale gezondheid, de rol van sporten en natuurlijk de showcase van Claude.’

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events


  • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken