Essent terug in schaatssport met partnerstrategie gericht op duurzaamheid

Essent terug in schaatssport met partnerstrategie gericht op duurzaamheid
  • Sponsoring
  • 2 okt 2024 @ 07:33
  • Link
  • Geen tag

Essent maakte dinsdag haar comeback in de schaatssport met de lancering van Team Essent, gepresenteerd in het iconische Thialf-stadion. Gekleed in magenta schaatspakken, stelde het energiebedrijf het team officieel voor aan de pers. De stap markeert het begin van een nieuwe partnerstrategie, waarin merkbeleving en zichtbaarheid hand in hand gaan met het versterken van de schaatsport in Nederland.

Essent haakt hiermee in op de groeiende trend van integrale partnerships in de sportwereld, met een focus op het ondersteunen van verduurzaming en het behoud van de schaatssport als cultureel erfgoed. Het energiebedrijf wil niet alleen betrokken zijn bij de sport zelf, maar ook een bredere bijdrage leveren aan de verduurzaming van Nederlandse ijsbanen en maatschappelijke projecten rondom schaatsen.

Thijs van Rossum (l) tijdens de ploegenpresentatie met Humberto Tan

Authentieke manier
Met een publiek van meer dan 8,5 miljoen kijkers is schaatsen een van de meest bekeken sporten in Nederland. Volgens Thijs van Rossum, commercieel directeur bij Essent, biedt dit voor het energiebedrijf een uitstekende kans om langdurige relaties met hun klanten op te bouwen. ‘We willen onze klanten stap voor stap helpen met de verduurzaming van hun woningen. Schaatsen, diepgeworteld in de Nederlandse cultuur, biedt ons een podium om die boodschap op een authentieke manier over te brengen’, stelt Van Rossum. ‘Als puur Nederlands bedrijf voelt het als een natuurlijke match. Het is echt een geval van ‘1+1=3’. Duurzaamheid past bovendien perfect bij onze ESG-ambities. Natuurijs wordt steeds zeldzamer, waardoor het verduurzamen van kunstijsbanen essentieel is’. 

Team Essent in de magenta schaatspakken

Krachtig alternatief
Via hun nieuwe partnerprogramma wil Essent de merkwaarden van duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid verder integreren. Dit programma biedt kansen om evenementen te organiseren, schaatshelden te ondersteunen en de betrokkenheid met klanten te vergroten. Met het veranderende medialandschap, waarbij het gebruik van traditionele massamedia afneemt, ziet Essent sportsponsoring als een krachtig alternatief. ‘De keuze om onze mediamix te verbreden en een deel van onze marketinginvesteringen te verschuiven naar sportsponsoring, is een logisch gevolg van de veranderende mediaconsumptie’, verklaart van Rossum. ‘Schaatsen biedt een uniek podium om mensen te inspireren zelf stappen te zetten in verduurzaming.’

Niet vanzelfsprekend
Naast hun betrokkenheid bij Team Essent, gaat het energiebedrijf ook samenwerken met Team Duurzaam IJs, een initiatief van de KNSB dat gericht is op het verduurzamen van kunstijsbanen. Daarnaast ondersteunt Essent de Sven Kramer Academy, waar kinderen op een laagdrempelige manier het plezier van schaatsen kunnen ervaren. Hierbij richt Essent zich specifiek op kinderen voor wie toegang tot de schaatssport niet vanzelfsprekend is, om zo schaatsen voor iedereen bereikbaar te maken. 'We zijn trots op de samenwerking met de Sven Kramer Academy, waar we kansarme kinderen uit verschillende achtergronden de kans geven om kennis te maken met schaatsen. Het is een fantastische manier om hen in aanraking te laten komen met dit onderdeel van Nederlands cultureel erfgoed', concludeert Van Rossum.


Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken