Ontdek de kracht van welzijn op de werkvloer tijdens de WOW Conference

Ontdek de kracht van welzijn op de werkvloer tijdens de WOW Conference
  • Algemeen
  • 3 okt 2024 @ 08:36
  • Link
  • Nanny Kuilboer
    Nanny Kuilboer

    Redacteur
    BBP Media - MarketingTribune
  • Maatschappij

Charlie MacGregor is oprichter van The Social Hub, medeoprichter van WOW en mede-initiatiefnemer van de ‘WOW Conference’ op vrijdag 11 oktober 2024 in Theater Amsterdam. Ee korte kennismaking.

Kun je iets meer vertellen over de WOW-missie?
Interessante discussies met een groep gepassioneerde medeoprichters hebben geleid tot de oprichting van World of Wellbeing (WOW). We willen een manier vinden om het probleem van eenzaamheid en geestelijke gezondheid aan te pakken, waarmee zowel individuen als organisaties worden geconfronteerd. Onze missie is om de grenzen van het menselijk potentieel te verleggen door de ‘WOW’ in ieder van ons te ontsluiten. Ons uiteindelijke doel is om werkomgevingen te inspireren waarin individuen op een holistische manier kunnen gedijen. Wij hopen hen in staat te stellen hun volledige potentieel - en uiteindelijk dat van hun organisatie - te bereiken.

The Social Hub (voorheen The Student Hotel) is een Nederlandse keten van hotels en studentenaccommodaties.

Waar ga je het zelf over hebben op de WOW-conferentie?
Puttend uit mijn ervaring met The Social Hub spreek ik over het kruispunt tussen gemeenschapsopbouw en welzijn. Ons bedrijfsmodel is gebaseerd op het uitgangspunt dat we ‘samen een betere samenleving creëren’ en we doen dit door ruimtes te creëren die verbinding bevorderen en zo een gemeenschap opbouwen. Ruimtes waar onze gasten uit alle lagen van de bevolking – hotelgasten, studenten, zakelijke professionals, lokale bewoners en meer – een band kunnen opbouwen.

Wat hoop je dat de conferentie zal opleveren?
Ik geloof dat WOW het belang van welzijn in organisaties zal helpen vergroten en betekenisvolle gesprekken en samenwerkingen zal stimuleren. Ik hoop echt dat de conferentie concrete, uitvoerbare strategieën zal opleveren die organisaties kunnen implementeren om het welzijn op elk niveau te verbeteren - van individuele werknemers tot de gemeenschappen waarin ze actief zijn (en daarbuiten).

Zijn er sprekers/onderdelen waar je vooral naar uitkijkt?
Ik ben een groot fan van Laurie Santos, wiens werk op het gebied van geluk en welzijn aan Yale University baanbrekend is. Ik kijk er echt naar uit om haar de nieuwste inzichten over de wetenschap van geluk te horen delen. Ik kijk ook uit naar de paneldiscussies waarin wordt onderzocht hoe technologie en AI kunnen worden ingezet om het welzijn te verbeteren, een ongelooflijk relevant onderwerp in de huidige samenleving.

Kun je ons iets vertellen over Movement on the Ground?
Movement on the Ground is een organisatie waar ik nauw bij betrokken ben en waar ik een passie voor heb. Het werd opgericht als een concreet antwoord op de vluchtelingencrisis in Europa in 2015, toen dagelijks meer dan 10.000 mensen de kusten van het continent bereikten. Onze aanpak is eenvoudig: vertrouw op de gemeenschap en ontgrendel het potentieel van alle mensen die in onze kampen leven. Dit is wat wij het ‘Camp to CampUS’-model noemen: plaatsen waar mensen niet stagneren, waar de frustratie lager is, waardoor lokale bewoners en vluchtelingen samenkomen, wat resulteert in enorm lagere operationele kosten en een lager aantal incidenten. Uiteindelijk zorgen we voor een beter, menselijker, waardiger en duurzamer model. Ik ben er trots op dat we in minder dan tien jaar nu tien campussen in zeven landen runnen.

Wat doe jij om aan je welzijn te werken?
Voor mij gaat welzijn over balans en een holistische benadering van het dagelijks leven. Ik maak er een prioriteit van om voldoende te slapen en lichamelijk actief te blijven, of dat nu is door hardlopen, fietsen of gewoon naar buiten gaan om ervoor te zorgen dat mijn lichaam gezond blijft. Maar natuurlijk is mentaal welzijn net zo belangrijk, dus ik probeer tijd vrij te maken voor meditatie en mindfulness-oefeningen. Verbonden blijven met dierbaren, inclusief familie en vrienden, is ook van cruciaal belang. Het houdt me geaard en herinnert me aan wat echt belangrijk is. Ten slotte ben ik een groot voorstander van continu leren en blijf ik scherp door nieuwe ideeën te lezen en te verkennen die mijn persoonlijke en professionele leven kunnen helpen inspireren.

Zijn er eenvoudige manieren waarop mensen hun eigen welzijn kunnen verbeteren?
Absoluut. Naast het toevoegen van eenvoudige fysieke en mentale welzijnsroutines aan je dagelijkse leven, is het ongelooflijk eenvoudig en toch effectief wat mensen kunnen doen: rekening houden met hun omgeving. Het is belangrijk om omringd te zijn door positiviteit, of dat nu via je sociale kringen, je persoonlijke ruimte is of gewoon tijd doorbrengt met genieten van de natuur. En een andere krachtige actie is het beoefenen van dankbaarheid: er een punt van maken om voortdurend na te denken over waar je dankbaar voor bent. Deze kleine maar cruciale elementen kunnen een enorme invloed hebben op je reis op aarde.


De WOW Conference op vrijdag 11 oktober 2024 in Theater Amsterdam is een nieuw event in het teken van welzijn en werk. Een actueel thema in tijden van schaarste op de arbeidsmarkt. Het thema van de dag is De toekomst van welzijn. Ydo: ‘De WOW Conference belooft een verrijkende ervaring te worden, waarbij leiderschapsinzichten, onderzoek naar een lang leven en het nieuwste op het gebied van AI worden gecombineerd om de toekomst van werk & welzijn te voorspellen.’

WOW24 Week
De WOW Conference wordt georganiseerd door een team van visionairs, waaronder Ydo, Charlie MacGregor, Emile Kuenen en Winston Gerschtanowitz.
Voorafgaand aan de conferentie vindt de WOW24 Week plaats met elke dag een challenge voor je medewerkers. De medewerkers checken gedurende die week ’s ochtends, tussen de middag en aan het eind van de dag online in. Ydo: ‘Het is een oproep aan leiders, beïnvloeders en ondernemers om zich te richten op een toekomst waarin welzijn niet alleen een individueel streven is, maar een collectieve onderneming.’

The World of Well-being (WOW) zet zich in voor wereldwijd welzijn en hoopt een gezondere, meer verbonden wereld te bewerkstelligen. Via evenementen brengt WOW toonaangevende denkers, innovators en influencers samen om kennis te delen, gesprekken op gang te brengen en verandering te katalyseren.
Tijdens de WOW Conference op vrijdag 11 oktober 2024 in Theater Amsterdam spreken onder meer, in willekeurige volgorde:
Dr. Laurie Santos van Yale
Kelly Weekers, psycholoog, ondernemer, bestsellerauteur
Charlie MacGregor, Founder The Social Hub
Wouter Kolk, CEO Ahold Delhaize Europe & Indonesia
Gunay Uslu, CEO Corendon en voormalig Staatssecretaris Cultuur & Media
Niki Schilling, Chief Impact Officer Rituals
Bram Schot, Richemont, ex-CEO Audi
Maud Meijboom, CEO Heineken Hrvatska
Tom Peeters, oprichter Crisp
Jason Silva, Emmy Nominee National Geographic
Anna Nooshin, ondernemer, auteur, presentatrice en online content creator op Instagram, YouTube en TikTok
Yeliz Cicek, Hoofdredacteur Vogue Nederland
Ingeborg van Harten, 7people, ex-People Culture Mollie

Bestel hier tickets.

Lees ook: Wouter Kolk van Ahold Delhaize: 'Leiderschap gaat over het welzijn van werknemers
Lees ook: WOW Conference presenteert: De 'gelukscursus' van Dr. Laurie Santos van Yale
Lees ook: Tabe Ydo van WOW Conference: 'Vroeger kwam ik mijn bed uit voor verplichtingen, nu sta ik om 04:30 uur op voor mezelf'

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


  • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken