[column] Top 5-TikTok-trends: breakdancen op kantoor, komkommertijd en Franse sferen

[column] Top 5-TikTok-trends: breakdancen op kantoor, komkommertijd en Franse sferen
  • Media
  • 15 aug 2024 @ 10:23
  • Link
  • Thamar en Sietske
    Thamar en Sietske

    social media experts
    C2B
  • Geen tag

TikTok biedt entertainment, inspiratie én informatie (hallo, nieuwe zoekmachine) voor jong en oud, en is zonder twijfel here to stay. Om bij te blijven, praten TikTok-experts Justine en Thamar van creatief contentbureau C2B je wekelijks bij over de nieuwste trends, virals en highlights op dit fascinerende platform.

  1. VIRAL: Australische breakdancer

Break it down! Afgelopen weekend kwamen de Spelen tot haar einde, maar gelukkig niet zonder een geweldige meme achter te laten. De Australische breakdancer Raygun (Rachael Gunn) liet even haar beste moves zien. En deze waren, hoe zullen we het eens noemen, bijzonder. See for yourself.  Heel TikTok gaat hier gelijk mee aan de haal. Ze wist helaas geen punten binnen te slepen, maar naamsbekendheid heeft ze nu in ieder geval wel. Misschien een leuk idee voor de volgende borrel: een dance battle à la Raygun. Want ja, een beetje spartelen op de grond en springen als een kangoeroe moet niet zó moeilijk zijn, toch? Wij beginnen op kantoor alvast even met oefenen!



2. TREND: Lowlands fomo

Lowlands staat weer voor de deur! Dit is dé week in het jaar dat. het halve kantoor al leegloopt op donderdag en dat iedereen op dinsdag weer binnendruppelt. Ja het is bijna niet te geloven, maar er zijn ook mensen die niét gaan. En deze is voor jullie! Ook al is het niet je ding, er heerst toch een soort fomo (fear of missing out). Want zo'n stil kantoor kan relaxed zijn, maar is vooral super ongezellig. Geen koffiemomentjes met je favoriete collega’s, niet kunnen sparren en geen grapjes bij elkaar uithalen. Kortom, jullie moeten het een paar daagjes alleen doen. Vrees niet. Gooi je lege kantoor op TikTok en vind je soortgenoten. Misschien kunnen jullie voortaan jullie eigen weekendjes weg plannen. Fomo reverse. Is dat een ding?


@jonshogestijn Ik wens iedereen die naar Lowlands gaat net zo veel plezier als ik op kantoor heb!! #lowlands #kantoor #LL2023 #biddinghuizen #fy ♬ please check out my obiwan edit - ob1wans ✧

3. VIRAL: Komkommersalade

Weg met die saaie boterhammetjes pindakaas als lunch. Deze komkommersalade hack zorgt ervoor dat jij altijd een gezellige (en gezonde) lunch kunt eten. De groene salade  is ‘bedacht’ door @logagm die allerlei makkelijke komkommerrecepten bedenkt én deelt  op TikTok. Zijn motto: ‘Soms moet je gewoon een hele komkommer eten.’ Met een beetje sojasaus, een uitje en wat chilivlokken kom je al een heel eind. Maar kijk vooral op zijn account voor nog meer heerlijke komkommerrecepten. voor elke dag heeft ie wel een andere optie, lekker makkelijk dus!. Tijd om je collega’s jaloers te maken tijdens de lunch.  Of bedenk met je team een leuk recept en post deze op TikTok.. Scoren jullie geheid punten mee!


@logagm

Girl, they are all the best🥒

♬ girl so confusing - darian

4. SOUND: Emergency

Op TikTok is dit nu helemaal hét. Je (werk)outfits laten zien terwijl je een leuk dansje doet op een gezellig deuntje. Deze sound wordt ook wel het ‘emergency’ liedje genoemd. Wat trouwens de hele dag in je hoofd blijft zitten… so be prepared. TikTok staat er vol mee. Dus haak in op deze trend en show jullie office looks. Trek je collega’s aan de mouw, zwaai allemaal een keer die benen op dit muziekje en knal het op TikTok. Views gegarandeerd.


@tom.schimmelpennink

Eerlijk is Eerlijk, de chill outfit is het beste

♬ original sound - kasane teto

5. VIRAL: Emily in Paris

De Olympisiche Spelen hebben Parijs dan misschien wel verlaten, maar niet getreurd! Alles staat deze week weer in het teken van Emily in Paris. Van haartools bij de Kruidvat tot pyjama’s bij de Primark. Verschillende bedrijven haken op hun eigen manier in op deze hit-serie. Het eerste deel van seizoen 4 staat vanaf donderdag 15 augustus namelijk op Netflix. Dat wordt bingen dit weekend! De serie staat onder andere bekend om de ‘Franse’ fashion die ze laten zien. Dat vraagt natuurlijk om een Emily in Paris themadag op kantoor. Wie komt er met de meest geweldige Franse look? Speel in op de trend en deel jullie eigen touch.



Thamar en Sietske

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken