Spar lanceert landelijke Spar FoodClub-campagne

Spar lanceert landelijke Spar FoodClub-campagne
  • Food-en-retail
  • 11 okt 2024 @ 10:30
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • FoodMarketingConcepten

Spar lanceert een nieuwe landelijke 360-graden campagne waarin de Spar FoodClub centraal staat. De Spar FoodClub biedt een uitgebreid assortiment aan verse en smakelijke producten, zoals rijkelijk belegde broodjes, knapperige tosti’s van The Tosti Club en pasta- en wokmaaltijden die met de bereiders centraal staan.

In een tijd waarin mensen continu onderweg zijn en vaste eetmomenten minder belangrijk worden, biedt de Spar FoodClub naar eigen zeggen dé oplossing voor iedereen die op zoek is naar smaakvol eten voor elk moment van de dag: van ontbijt en lunch tot een snelle snack of avondeten. 'De versbereide producten prikkelen niet alleen de smaakpapillen, maar bieden ook de flexibiliteit (zelf bereiden of bestellen) waar de moderne consument naar verlangt.'

Chantal de Rijk, commercieel directeur van Spar Nederland, licht toe: 'De Spar FoodClub is meer dan alleen een antwoord op de veranderende behoeften van de consument. Het is een strategische zet waarmee we onze positie in het convenience-segment versterken en het doel om de meest favoriete gemakswinkel van Nederland te zijn waarmaken. Met de Spar FoodClub brengen we gezond, vers en lekker eten dichterbij, zodat het altijd binnen handbereik is. Spar FoodClub geeft smaak aan jouw dag, elke dag opnieuw.'

De kracht van mens en product in beeld
De nieuwe campagne zet zowel de producten als de mensen achter de bereidingen centraal. In de commercial worden verleidelijk in beeld gebrachte gerechten afgewisseld met beelden van het bereidingsproces. Dynamische shots en slow-motion beelden trekken de aandacht en benadrukken de verse ingrediënten. Vervolgens wordt de focus verlegd naar de echte smaakmakers: de ondernemers en de medewerkers van Spar. Hun vakmanschap en passie maken het verschil in elke winkel en staan garant voor de ultieme smaakervaring.

'Deze campagne draait niet alleen om de producten, maar ook om de mensen – onze smaakmakers – die ze met zorg bereiden', zegt Chrischa Ligtenberg, Manager Marketing, E-commerce & Retail Media bij Spar. 'Zij zijn het kloppende hart van Spar en geven met hun aandacht een persoonlijke touch aan elk product - en aan jouw ervaring bij Spar.'

Lunch combideals als extra verwenmoment
Een belangrijk onderdeel van de campagne is de promotie van de aantrekkelijke lunch combideals. Klanten kunnen genieten van een heerlijk belegd broodje met een gekoeld drankje naar keuze voor maar 5,50 euro. Deze deals worden in de TV-commercials, radiocampagne, abri’s, folder en via online platforms extra in de schijnwerpers gezet.

Multimediale campagne met impact
De hoofdcommercial, de tag-on en de billboards van de Spar FoodClub-campagne zijn sinds deze week twee weken lang te zien op televisie. Vanaf 14 oktober 2024 loopt ook de radiospot op verschillende radiozenders. Daarnaast worden opvallende abri’s geplaatst in bushokjes door heel Nederland, en is de campagne online zichtbaar op social media. In alle Spar-winkels zullen de uitingen zowel te zien als te horen zijn, via instore communicatiemiddelen zoals schermen en posters. Daarnaast zullen ze de komende weken ook prominent terugkomen in de landelijke folder.

Bekijk hier 'Alles bij Spar FoodClub draait om smaak'. Bekijk in het venster hieronder: 'Vers belegd broodje met drankje voor €5,50'. Lees ook: Nieuwe pilotwinkel Spar met 'Foodclub' geopend in Zeeuws-Philippine.
(PvWK | beeld: Spar)

credits
opdrachtgever / Spar: Chrischa Ligtenberg, Michelle van Lith, Marieke Lazeroms
bureau / creatie: Jump Retail / Christian Peeters en Geert van Leeuwen
regie en productie: Harro van Schoonhoven en Taco Arts
muziek: MassiveMusic
media: Abovo Media



Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken