Topfotograaf Robin de Puy tekent bij 100%

Topfotograaf Robin de Puy tekent bij 100%
  • Bureaus
  • 9 okt 2024 @ 11:21
  • Link
  • Sjaak Hoogkamer
    Sjaak Hoogkamer

    hoofdredacteur
    MarketingTribune
  • Geen tag

De Amsterdamse productiemaatschappij 100% (voorheen HALAL) strikt een van de meest gewilde portretfotografen van Nederland.

De Puy staat bekend om haar innemende, indringende en tot de verbeelding sprekende fotografie van zowel beroemdheden als gewone mensen, maar ook in toenemende mate om haar vooruitstrevende commerciële werk.

Zo heeft ze spraakmakende persoonlijkheden als Bernie Sanders, Marina Abramović, Jane Goodall en Sifan Hassan, voor media publicaties als Harper’s Bazaar, Die Zeit Magazine en Linda geportretteerd. En hoewel ze misschien het meest bekend staat om haar fotografie, is de Puy een multidisciplinair kunstenaar die ook meerdere filmprojecten heeft geregisseerd. Daarnaast heeft ze een rijk portfolio met commercieel werk opgebouwd, voor klanten als KesselsKramer, de Bijenkorf en G-Star Raw. Samen met 100% wil De Puy dit verder uitbouwen en meer van haar creativiteit en ‘unieke oog’ richten op campagnes die een culturele impact moeten maken.

Fotografe des Vaderlands

Direct na haar afstuderen aan de Fotoacademie Rotterdam nam De Puy’s carrière een hoge vlucht. Ze won de Photo Academy award in 2009 voor haar serie en afstudeerproject ‘Meisjes in de prostitutie’, gevolgd door de Rabo Nationale Portretprijs in 2013 en 2019, en op 29-jarige leeftijd (in 2016) werd ze al gevraagd als Fotograaf des Vaderlands.

Haar werk is internationaal tentoongesteld in onder andere het Bonnefanten museum, Maastricht (2018); Museum Hilversum (2017); Fotomuseum Den Haag (2016); Stedelijk Museum Breda (2016) en Photoville, New York (2016), Bonnefanten Museum (2018).

Gijs Determeijer, Partner en Executive Producer van 100% (fka HALAL): ‘We zijn al jaren een fan van Robin’s werk en we werken al geruime tijd samen aan een documentaire, dus het voelde voor mij als een logische stap om ook samen voor klanten te gaan werken. Ons werk wordt enerzijds steeds internationaler, maar ook in Nederland werken we voor een zeer breed scala aan klanten en ik denk dat Robin in beide markten past. Ik vind natuurlijk makers die zowel commercieel als vrij werk maken, binnen film en fotografie erg spannend aangezien wij als 100% ook in al die gebieden opereren.’

De Puy: ‘Ik volg 100% al vele jaren en zie veel mooie projecten voorbij komen. Het is fijn een bureau achter me te hebben dat zowel in de fotografie- als in de filmwereld werkt, voor mij de perfecte combinatie.’

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events


  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken