[column] Top 5-TikTok-trends: Pak alles wat je pakken kan, zomerhacks en Roxy rockt 'm weer

[column] Top 5-TikTok-trends: Pak alles wat je pakken kan, zomerhacks en Roxy rockt 'm weer
  • Media
  • 3 jul 2024 @ 07:52
  • Link
  • Justine en Thamar
    Justine en Thamar

    Content worth sharing
    C2B
  • Geen tag

TikTok biedt entertainment, inspiratie én informatie (hallo, nieuwe zoekmachine) voor jong en oud, en is zonder twijfel here to stay. Om bij te blijven, praten TikTok-experts Justine en Thamar van creatief contentbureau C2B je wekelijks bij over de nieuwste trends, virals en highlights op dit fascinerende platform.

1. SOUND: Roxy Dekker - Gaan We Weg

Roxy Dekker did it again! Naast haar hits Anne-Fleur Vakantie en Sugardaddy, komt ze binnenkort met een nieuwe hit genaamd Gaan We Weg. De ervaring leert dat alles wat ‘Roxy Ro’ uitbrengt een mégahit wordt, dus we gokken dat dat ook deze keer staat te gebeuren. De teaser die ze wel al op TikTok heeft uitgebracht, wordt nu alweer onder veel verschillende TikToks gebruikt. Spring in op de trend en zorg voor een voordeel in het algoritme door de sound onder één van je video’s te gebruiken. Zo vergroot je de kans dat je content viraal gaat, omdat TikTok gebruikers vaak geneigd zijn om video's met trending sounds te bekijken en te delen.

 


@hollandsgottalent POV: De opnames van Holland’s Got Talent zijn, maar Roxy Dekker did it again🔥🌟 @Chantal Janzen @Edson da Graça @DAN KARATY @Buddy Vedder @JAMAI @Roxy Dekker #Hollandsgottalent #HGT #roxydekker #gaanweweg ♬ Gaan We Weg - Roxy Dekker

2. TREND: The office is on fire

Pakken wat je pakken kunt! Wat zou jij meenemen als het kantoor in brand vliegt? Deze grappige trend die de laatste tijd meer op ‘Office Tok’ verschijnt kun je makkelijk als bedrijf namaken. Verzamel serieuze, of iets minder serieuze spullen die jij mee zou nemen als je het brandalarm af zou horen gaan. Kies je voor de laptop met al je harde werk, of toch liever de voorraad Cola Zero? Je kunt hier creatief mee aan de slag gaan. Het is gelijk een leuke manier om je volgers een kijkje achter de schermen te geven van jullie kantoor.



3. VIRAL: Zomerse hacks

De zomer is ein-de-lijk begonnen en TikTok begint langzaam vol te stromen met zomerse hacks. Van zelfgemaakte ijsjes  tot verfrissende ijskoffierecepten, het platform bruist van koele ideeën om de hitte te trotseren. Je kunt  hierop inspelen door content te creëren die aansluit bij deze trends. Denk aan het delen van tutorials voor zomerse producten, het promoten van verfrissende dranken of luchtige zomerkleding, en het aanbieden van praktische tips die de zomer aangenamer maken. Een Office Tok over hoe je de drankjes vast koud zet voor de vrimibo is natuurlijk ook zo gemaakt!


@sterkindekeuken.nl Wanneer kwam jij erachter? 🤷‍♂️ Met deze tip houd je verkoelende drankjes superrrlang ijskoud en het wordt niet zo snel waterig als met ijsklontjes of crushed ijs 🧊 Sla deze tip op voor deze zomer 🌞 Meer tips & recepten via de link in ons profiel ✨ #lifehack #foodhack #drinken ♬ origineel geluid - SterkInDeKeuken.nl

4. TREND: Capcut edit

Dans als je vindt dat wij jou elke week de beste TikTok trends leveren! In deze nieuwe trend wordt er gebruikgemaakt van CapCut-edits waarin  een uitsnede van iemand gemaakt wordt waarna er vervolgens een grappig dansje van wordt gemaakt. Het begint met een opmerking zoals "Dans als je vindt dat..." gevolgd door een hilarische of inspirerende stelling. De uitdaging ligt in het synchroniseren van de bewegingen van de uitgesneden persoon met de tekst, wat resulteert in komische en aanstekelijke video's die snel viraal gaan. Deze trend laat zien hoe TikTok-gebruikers steeds inventiever worden in het gebruik van editing tools om hun creatieve ideeën tot leven te brengen en tegelijkertijd een lach op het gezicht van hun publiek te toveren.



5. TREND: Aura points

Weer een gevalletje: je begrijpt het alleen als je TikTok hebt: aura points. Bepaalde acties die iemand doet kunnen óf +, óf - een bepaald aantal ‘aurapunten’ zijn. Zo verdien je er met iets goeds doen voor een ander of een smooth move maken aura points bij, maar jezelf voor schut zetten of geen rekening houden met een ander kost je je aurapunten. Speel op deze trend in door herkenbare kantoorquotes te gebruiken, het laatste blikje Cola te pakken of snel reageren op iemands verzoek.



Justine en Thamar

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken