Stichting Thuisgekookt, Plus en Coop helpen koken voor eenzame buur

Stichting Thuisgekookt, Plus en Coop helpen koken voor eenzame buur
  • Food-en-retail
  • 23 sep 2024 @ 11:55
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • FoodMVO

'Kook met gemak een portie extra voor een buurtgenoot tijdens de Week tegen Eenzaamheid', zo roept de Stichting Thuisgekookt met retailpartners Plus en Coop op, door een verspakket bij deze supermarkten aan te schaffen tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Die loopt van 26 september t/m 2 oktober 2024.

Deze hartenkreet doen ze naar eigen zeggen 'om de noodzaak van toegang tot goed eten en betekenisvol sociaal contact voor iedereen te benadrukken'.

Ongeveer de helft van de volwassen Nederlanders voelt zich eenzaam. En de invloed van die eenzaamheid op het dagelijks leven is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een verminderd gevoel van welzijn en geluk (bron: eenzaam.nl, red.). 'Daarom is het zo belangrijk dat we ons blijven inzetten voor mensen die zich eenzaam voelen', aldus de initiatoren.

In de Week tegen Eenzaamheid willen Stichting Thuisgekookt, Plusen Coop laten zien hoe makkelijk het is om voor iemand in de buurt een extra portie te koken. 'Door simpelweg een beetje extra groente en rijst, pasta of mie toe te voegen aan het gerecht dat je toch al maakt, maak je een ander én jezelf blij. Wil je wekelijks op deze laagdrempelige manier voor een ander iets betekenen en ben je benieuwd wie er in jouw buurt een verse maaltijd kan gebruiken? Meld je dan aan als thuiskok bij Stichting Thuisgekookt via thuisgekookt.nl. Je kookt dan één of twee keer per week, tegen kostprijs, een portie extra voor een buurtgenoot. Bij het ophalen of langsbrengen maak je met liefde even tijd voor een gezellig praatje. Zo maak jij echt het verschil', aldus de partners. 

Digitaal kookboek cadeau
In de Week tegen Eenzaamheid krijgt iedere thuiskok die zich aanmeldt bij Stichting Thuisgekookt hun nieuwe digitale kookboek ‘De Smaak van Vroeger’ cadeau. Hierin staan recepten van ambassadeur Sharon de Miranda, thuiskoks en matchmakers van Stichting Thuisgekookt, waar zij een fijne herinnering aan hebben. Deze bijzondere verhalen over eten verbindt mensen met elkaar en de recepten geven inspiratie voor smaakvolle gerechten die je kunt koken en delen met een buurtgenoot. 

Donatie
Wil je op een andere manier een bijdrage leveren? Dan kun je ook helpen door te doneren via thuisgekookt.nl/doneren. Dit kan eenmalig of periodiek en sinds kort ook met behulp van een digitale collectebus. Door online een collectebus aan te maken en deze te delen met je vrienden, familie en kennissen kun je vanuit het comfort van je eigen huis collecteren. Ook zo kun je een belangrijke schakel vormen in de missie van Stichting Thuisgekookt om goed eten en betekenisvol sociaal contact voor iedereen bereikbaar te maken.
(PvWK | beeld: ©Stichting Thuisgekookt)


Actie flyer

Over Stichting Thuisgekookt
'Stichting Thuisgekookt koppelt mensen die graag koken aan een buurtgenoot die niet (elke dag) meer kan koken vanwege de leeftijd, gezondheid of een fysieke of mentale beperking. Thuiskoks koken wekelijks 1 à 2 maaltijden voor een buurtgenoot en maken een praatje voor waardevol sociaal contact. Zo gaan we terug naar wat vroeger heel normaal was: buren die voor elkaar zorgen.'

(bron: ST)

Over Plus
'Plus en Coop staan midden in de maatschappij en leveren een positieve bijdrage aan de samenleving. Landelijk heeft de coöperatieve supermarkt meer dan 500 winkels. Plus en Coop streven ernaar om samen met klanten, medewerkers en leveranciers de wereld duurzamer te maken. Samen zorgen we voor goed eten, voor de buurt en voor elkaar.  Lees meer op Plus.nl.' 

(bron: Plus)

Over de Week tegen Eenzaamheid
'In de Week tegen Eenzaamheid staan ontmoeting en verbinding centraal. Door het hele land is er tijdens de Week tegen Eenzaamheid extra aandacht voor het thema eenzaamheid en sociaal isolement. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. De Week tegen Eenzaamheid 2024 is van 26 september t/m 2 oktober. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport organiseert deze week in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid.' 

(bron: WtE)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken