Vegetarische Slager scoort op Prinsjesdag met Burgerinitiatief

Vegetarische Slager scoort op Prinsjesdag met Burgerinitiatief
  • Food-en-retail
  • 19 sep 2024 @ 10:00
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • FoodEvenement

Tijdens de j.l. Prinsjesdag hield heel Nederland met interesse de Troonrede in de gaten. Zo ook De Vegetarische Slager, die op bijzondere wijze aandacht vroeg voor het toegankelijker maken van plantaardig eten.

Zo merkten we direct al de brede creatieve coalitie op die in actie kwam tegen btw-verhoging, met een ludieke kassabon. De originaliteitsprijs gaat wat de redactie betreft dit jaar naar de Vegetarische Slager, onderdeel van Unilever die in 2023 al extra opviel met de nominatie bij SAN Next Merkenbouwer.

Het door het merk gelanceerde 'Burgerinitiatief'is een reactie op de Troonrede, waarin volgens de initiatiatoren van DVS te weinig aandacht was voor plantbased food, ondanks burgerbehoeften. Langs de rijroute van de koninklijke glazen koets werden gratis Veggie Whoppers uitgedeeld samen met Burger King, de restaurantketen die al sinds 2019 nauw met De Vegetarische Slager samenwerkt en de laatste jaren veel stappen heeft gezet om meer plantaardige opties op het menu aan te bieden. Daarnaast krijgt in de actieperiode iedereen bij aankoop van een actieproduct in de supermarkt, een gratis Veggie Whopper.

De Vegetarische Slager stelt dat tijdens de Troonrede onvoldoende aandacht uitging naar de toegankelijkheid van vegetarisch vlees, terwijl uit onderzoek van ProVeg en Kieskompas blijkt dat een ruime meerderheid van de Nederlanders vindt dat we minder dierlijke producten moeten consumeren. Bovendien wil bijna driekwart van de respondenten meer plantaardige producten in de supermarkten en horeca.

Partnership voor toegankelijker vegetarisch vlees
Om ook de Nederlanders te bereiken die niet op Prinsjesdag in Den Haag waren, kan iedereen als gezegd tijdens de actieperiode* een gratis Veggie Whopper halen na de aanschaf van een plantaardige burger van De Vegetarische Slager in de supermarkt. 'Deze bewustwordingsactie is een belangrijke mijlpaal in het vijfjarige partnership tussen De Vegetarische Slager en Burger King. Na de start van deze samenwerking in 2019, toen de eerste plantaardige Whopper over de toonbank ging, bevat het plantaardige Burger King-menu nu maar liefst twintig opties. De roep om toegankelijker plantaardig eten neemt met de dag toe. Zo wil ondertussen maar liefst driekwart van de Nederlanders meer plantaardige opties in supermarkten en restaurants', zegt Rutger Rozendaal, CEO bij De Vegetarische Slager. 'We willen graag dat dit onderwerp meer aandacht krijgt vanuit de politiek. Daarom nemen wij met ons Leckerste Burgerinitiatief ooit het heft in eigen handen en geven wij burgers de mogelijkheid vleesalternatieven gratis te proberen. We zijn er ontzettend trots op dat we dit samen met onze vertrouwde partner Burger King kunnen doen.'

Burgerinitiatief breed zichtbaar
Naast de sampling op afgelopen Prinsjesdag en de supermarktactie, komt het Burgerinitiatief ook op andere manieren tot leven. Zo maken De Vegetarische Slager en Burger King de bewustwordingsactie zichtbaar via een uitgebreide out-of-home-campagne in Den Haag, hun eigen sociale mediakanalen en die van aansprekende influencers, aldus de Vegetarische Slager.
(PvWK)

* De actieperiode is tussen 9 september 2024 en 1 december 2024, zolang de voorraad strekt.

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken