Dit is géén nieuws

Dit is géén nieuws
  • Algemeen
  • 27 aug 2024 @ 14:35
  • Link
  • Michiel van Zaane
    Michiel van Zaane

    Allround Redacteur
    BBP Media
  • Geen tag

Wat gebeurt er als je de ‘creatieve’ kracht van AI combineert met een gebrek aan nieuws? MarketingTribune gaf Gemini, de AI van Google, als prompt: “Verzin een nieuwtje waardoor de hele Nederlandse marketingwereld op zijn of haar achterste benen staat.” En Gemini nam een extra slok elektriciteit en ging aan de slag. Let op: onderstaande koppen zijn wellicht schokkend maar volstrekt nep. Of Gemini weet dingen die wij (nog) niet weten natuurlijk.

1. Compleet verbod op digitale advertenties:

Impact: Dit zou een enorme schok zijn voor de industrie. Bedrijven zouden op zoek moeten naar compleet nieuwe manieren om hun producten of diensten onder de aandacht te brengen.

Waarom schokkend: Het digitale landschap is zo sterk verweven met marketing dat een volledig verbod een radicale omwenteling zou betekenen.

2. Introductie van een 'marketingbelasting':

Impact: Een nieuwe belasting op marketingactiviteiten zou budgetten drastisch veranderen en bedrijven dwingen na te denken over efficiëntere marketingstrategieën.

Waarom schokkend: Een dergelijke belasting zou een grote impact hebben op de winstgevendheid van veel bedrijven en zou kunnen leiden tot ontslagen in de sector.

3. Ontdekking van een nieuwe, onkraakbare methode om adblockers te omzeilen:

Impact: Als adblockers ineens volledig nutteloos zouden worden, zou dit een enorme overwinning zijn voor adverteerders, maar tegelijkertijd een grote ergernis voor consumenten.

Waarom schokkend: De strijd tussen adverteerders en adblockers is al jaren gaande. Een doorbraak in deze strijd zou het speelveld volledig omgooien.

4. Algoritmes worden bewustzijn:

Impact: Stel je voor dat AI-algoritmes zo slim worden dat ze zelfstandig marketingcampagnes kunnen bedenken en uitvoeren.

Waarom schokkend: Dit zou een revolutie betekenen in de manier waarop we naar marketing kijken. Het zou ook ethische vragen oproepen over de rol van kunstmatige intelligentie in de samenleving.

5. Nieuwe wetgeving die influencers verplicht om gesponsorde content duidelijk te labelen:

Impact: Dit zou een grote impact hebben op de influencer marketingindustrie. Influencers zouden veel transparanter moeten zijn over hun samenwerkingen met merken.

Waarom schokkend: Hoewel er al regels bestaan, zou een strengere wetgeving een grote verandering betekenen voor de manier waarop influencers met hun volgers omgaan.

6. Ontdekking dat persoonlijke data helemaal niet zo waardevol is:

Impact: Als blijkt dat het verzamelen van grote hoeveelheden persoonlijke data niet leidt tot betere marketingresultaten, zou dit een grote teleurstelling zijn voor de marketingindustrie.

Waarom schokkend: Dit zou betekenen dat veel van de huidige marketingstrategieën op de verkeerde aannames zijn gebaseerd.

7. Een wereldwijde campagne tegen materialisme en consumptie:

Impact: Als consumenten massaal zouden besluiten minder te kopen, zou dit een enorme impact hebben op de marketingindustrie.

Waarom schokkend: Dit zou een fundamentele uitdaging vormen voor de manier waarop we naar marketing kijken.

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


  • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken