De zomer van... Jeroen Wielaard van Just

De zomer van... Jeroen Wielaard van Just
  • Design
  • 14 jul 2023 @ 08:00
  • Link
  • Nanny Kuilboer
    Nanny Kuilboer

    Redacteur
    BBP Media - MarketingTribune
  • InterviewMarketingKunst & Cultuur

Jeroen Wielaard is medeoprichter en managing director van strategisch ontwerp- en communicatiebureau Just: ’Wij werken voor merken die iets toevoegen aan de maatschappij’.

Wat doet Just, voor wie het bureau niet kent?
Sinds 2007 bouwen wij merken, identiteiten en digitale uitingen - van website tot app - voor bedrijven en organisaties die iets toevoegen aan de maatschappij. Hierbij ligt de focus op musea en culturele instanties, goede doelen, partijen die zich inzetten voor het publiek belang en commerciële partijen met een goed verhaal.

Waar ging de reis naartoe deze zomer?
De reis ging naar Canada om rond te reizen op de fiets, en vooral veel vrienden te zien die allemaal tussen Toronto en Montreal in wonen.

Wat was je meest helse vakantie-ervaring en wat was je mooiste?
Mijn meest helse vakantie-ervaring was misschien wel tijdens één van mijn mooiste vakanties ooit. We waren met de fiets op vakantie in Japan om van Tokyo naar Osaka te fietsen via een route van ongeveer 1.500 kilometer. We sliepen in hotels en hadden ook een tent bij ons voor wanneer we in the middle of nowhere wilden verblijven. Ongeveer halverwege de trip waren we in de schemer onderweg naar een camping boven op een berg van 1.200 meter die alleen bereikbaar leek via een smal slecht geasfalteerd pad. Na één uur op het pad werd het pad slechter en slechter, totdat er geen pad meer overbleef. Inmiddels was het te donker om terug te gaan dus moesten we door. Fietsen en bepakking achterlaten, in het pikdonker met lampen zoeken naar een camping op hellingen van 20%. Al met al waren we middernacht boven en een avontuur rijker. En ja, de volgende dag bleek er natuurlijk ook gewoon een mooie asfaltweg te zijn aan de andere kant van de berg… zo gaan die dingen :)

Ben je zakelijk gezien tevreden over de eerste zes maanden van 2023?
We kunnen met elkaar terug kijken op een sterke start van 2023. Aangezien wij met de meeste van onze klanten echt langetermijnrelaties aangaan, wisten we in december 2022 eigenlijk al dat het een goed begin van het nieuwe jaar zou gaan worden.

Wat zit er allemaal in het vat voor het najaar?
De laatste zes, en zeker de laatste drie maanden, van het jaar, zijn bij ons vaak de drukste aangezien de meeste klanten nog zoveel mogelijk werk gedaan willen krijgen. Zelf kijken we erg uit naar de lancering van de nieuwe Jantje Beton-website die we stap voor stap live gaan zetten in het derde en vierde kwartaal. Daarnaast gaan we nog een aantal hele toffe nieuwe online tentoonstellingen maken voor het Literatuurmuseum. Dus stay tuned!

Wat was je mooiste zakelijke moment van dit jaar tot nu toe?
De afgelopen twee jaar hebben we met een groot team toegewerkt naar de lancering van de nieuwe website en audiotour/routing-app voor Paleis Het Loo. Toen in april 2023 het nieuwe paleis, inclusief de geweldige nieuwe ondergrondse uitbreiding, werd geopend door de koning, kwam alles waar we zo hard aan hebben gewerkt echt in handen van ‘het publiek’. Voor ons altijd één van de mooiste momenten, en meteen ook weer de start van de doorontwikkeling, want met dit soort projecten ben je natuurlijk nooit écht klaar!

Wat is jullie laatste nieuws?
Ons laatste nieuws is dat wij eind van deze maand onze nieuwe studio in het centrum van Den Haag betrekken. De afgelopen twee jaar zijn wij druk geweest met het aankopen, restaureren en verbouwen van een 500 vierkante meter grote drukkerij uit eind 1800. De nieuwe studio is helemaal ontworpen om naadloos aan te sluiten bij onze manier van werken. We kunnen niet wachten om daar aan de slag te gaan, en waarschijnlijk in september met al onze klanten de officiële opening te vieren!

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Laatste Nieuws


  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken