Programmamaker Harry de Winter is niet meer

Programmamaker Harry de Winter is niet meer
  • Media
  • 9 mrt 2023 @ 11:00
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • PersonaliaTelevisieMakers

Harry de Winter werd bekend als gastheer van Wintertijd, dat hij sinds 1999 presenteerde. Zijn in 1977 opgerichte productiebedrijf IDTV verzorgde concertregistraties van onder meer Prince, Pink Floyd en U2 en maakte 'Wie is de mol'. Ook was hij erelid van de Kring.

Daarnaast stond De Winter, geboren en getogen in Oss, aan de wieg van spelprogramma’s als Lingo, Triviant, Boggle en dramaseries als Oud Geld en Pleidooi.

De Winter richtte in 2000 stichting De Initiatieven op, die onder meer Een Ander Joods Geluid voortbracht, een Israëlkritische stichting. Met Winterspelen Theaterproducties, opgezet samen met zijn partner Yvonne van den Hurk, produceerde hij onder meer De Vagina Monologen en de Hormonologen. Ook bedacht hij dansfeesten voor veertigplussers, onder de titel 40UP, meldt NRC.

Een legendarische uitzending van De Winters IDTV was de oprichtingsshow van RTL5, een grootschalige star studded productie vanuit de Rai, waarbij een Rolls-Royce werd uitgereikt aan de 'ideale RTL5 kijker'. Daarnaast dwong hij respect af als erelid van de Kring, de kunstenaarssociëteit die hij met enkele andere prominente leden meermaals van de ondergang wist te redden en voor wie hij een ‘reciprocal relation’ met de legendarische, amper toegankelijke Londense Groucho Club wist te smeden. Lees hier het in memoriam door de voorzitter van 'zijn' sociëteit

In de laatste aflevering van Wintertijd was hij zelf te gast, met Jeroen Pauw als interviewer. Een muzikale biografie van zijn eigen leven, noemde hij de uitzending. De laatste fase van zijn leven werkte hij vooral als kunstenaar, samen met actrice Yvonne van den Hurk. In dit NRC-interview met Coen Verbraak vertelt hij onder andere over zijn bijzondere jeugd en familiegeschiedenis. Hij is 73 geworden.

Hieronder een bloemlezing uit de reacties op social media op De Winters heengaan. Plus zijn eigen laatste posting van een liedje (d.d. 26 februari 2023) dat hij tipt en dat in onderstaand venster -als tribuut- te beluisteren is.
(PvWK, foto: selfie Harry de Winter / FB) 



Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken