ON!-voorzitter Arnold Karskens op non-actief gesteld

ON!-voorzitter Arnold Karskens op non-actief gesteld
  • Media
  • 5 aug 2024 @ 10:13
  • Link
  • Michiel van Zaane
    Michiel van Zaane

    Allround Redacteur
    BBP Media
  • Geen tag

ON!-voorzitter Arnold Karskens is per 2 augustus jl. door de Raad van Toezicht op non-actief gesteld naar aanleiding van een aantal klachten vanuit de eigen organisatie over zijn functioneren. De klachten worden nader onderzocht maar zijn van dien aard dat de Raad van Toezicht in overleg met de Ledenraad deze stap genomen heeft.

De non-actiefstelling houdt in dat Karskens per direct zijn werkzaamheden moest neerleggen en geen contact op mag nemen met bij en voor Ongehoord Nederland werkzame en betrokken personen.

In een reactie op X schrijft Karskens: ‘Er wordt een coup gepleegd tegen mij als oprichter en voorzitter van omroep Ongehoord Nederland door RvT-leden Rob Legeland en medebestuursleden Peter Vlemmix Nienke van Herksen. Ik ben op non-actief gezet na valse en anonieme aantijgingen zonder dat ik mijn weerwoord heb kunnen geven. De coupplegers tolereren bagatellisering van de Holocaust en staan racistische uitingen binnen de omroep toe. Uiteraard kan ik mij hier niet mee verenigen.’

De Raad van Toezicht ontkent dat. Op de website van Ongehoord Nederland staat: ‘Het had onze voorkeur gehad om een en ander eerst intern op te lossen alvorens met inhoudelijke opmerkingen naar buiten te treden. Echter laat Karskens ons, gezien zijn onjuiste stellingen over een “coup” geen keuze. Wij benadrukken dat hier absoluut geen sprake van is.’ Op de website is ook de brief te vinden die de RvT naar Karskens heeft gestuurd (PDF).

Opvallend is dat presentatrice Raisa Blommestijn zaterdag, ook al via X, liet weten weer terug te keren bij de omroep. Eerder dit jaar vertrok zij nadat Karskens haar had gevraagd te stoppen met het geven van haar mening op X.

Het is niet de eerste keer dat Ongehoord Nederland op negatieve wijze in het nieuws komt. In 2022 kreeg de omroep twee boetes opgelegd door de NPO vanwege “niet handelen in overeenstemming met de publieke waarden en het niet willen voldoen aan hoge journalistieke en professionele kwaliteitseisen”. In 2023 vroeg de NPO om intrekking van de erkenning van de omroep. Toenmalig staatsecretaris Van Weyenberg besloot de omroep in het bestel te houden, maar wilde wel de Mediawet aanscherpen.

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken