Peugeot Saveurs in zee met sterrenchef Thijs Meliefste

Peugeot Saveurs in zee met sterrenchef Thijs Meliefste
  • Food-en-retail
  • 23 nov 2023 @ 07:00
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • EvenementFoodDuurzaam design

'Maestro', de nieuwste pepermolen van Peugeot Saveurs, is gelanceerd bij Restaurant Meliefste tijdens een educatieve pepper tasting. De specerij is dan niet meer 'peperduur' als in de Gouden Eeuw, hij is nog steeds bepalend voor smaak en geur in topkeukens en in die van jezelf.

De kleur en de aroma’s van peperkorrels zijn volgens PS sterk afhankelijk van het moment waarop de bessen geoogst worden en de manier waarop ze vervolgens bewerkt worden. Dit maakt dat verschillende pepers uiterst complexe en boeiende smaken kunnen ontwikkelen van houtachtig, bloemig, fruitig tot zelfs muntachtig. De Maestro molen van Peugeot Saveurs laat chefs en hobbykoks naar eigen zeggen kennis maken met de verschillende smaken van peper. 'Dankzij een handig glazen capsule kan er makkelijk gewisseld worden van de ene peper naar de andere om zo gerechten een totaal andere smaakervaring te bieden.'

Pepper Tasting
Peugeot Saveurs heeft zes uitzonderlijke pepers geselecteerd, zoals witte Sikara peper uit Madagaskar en wilde Voatsiperifery peper uit Cambodja, allen met uitgesproken aroma’s en perfect passend bij verschillende gerechten. Samen met chef Thijs Meliefste organiseerde Peugeot Saveurs een pepper tasting waarbij de verschillende pepers aan bod kwamen en geproefd werd van uiteenlopende bereidingen om zo de kracht en invloed van deze specerij te beklemtonen. 'De keuze van de maalgraad werd tevens benadrukt; zo zorgt een fijne maling voor intensiteit terwijl een grove maling de aroma’s van de peper accentueren', aldus Philippe Rooms, MD Peugeot Saveurs Benelux, ‘dankzij onze jarenlange ervaring met pepermolens en deze uitzonderlijke specerij, zijn wij enorm trots om de Maestro te introduceren. Het zal een nieuwe smaakdimensie brengen in de keuken maar ook aan tafel.’

Gerenommeerde chefs
Voor de lancering van Maestro zegt Peugeot Saveurs bewust gekozen te hebben om met bekende chefs samen te werken van over heel de wereld. ‘In Nederland zijn wij erg trots om samen met Thijs Meliefste van Restaurant Meliefste te kunnen werken. Thijs heeft een enorme affiniteit met specerijen en weet als geen ander hoe deze te verwerken in zijn gastronomische keuken.’ zegt Rooms. De Maestro molen is vanaf nu beschikbaar en wordt gepresenteerd in een doos met 3 verschillende pepers: zwarte Kampot peper, Witte Sikara peper en wilde Voatsiperifery peper. Het bijhorende boekje geeft extra toelichting over de verschillende pepers en er wordt ook kennis gemaakt met de chefs die hieraan hebben meegewerkt. Elke chef werkte tevens twee gerechten uit die uitgebreid aan bod komen op de website van Peugeot Saveurs. Chef Meliefste koos voor paling in het groen waarbij hij de Fresh Blend peper gebruikte. De peper van Madagaskar was voor Meliefste de perfecte bondgenoot voor de licht gepekelde makreel.

De kracht van specerijen
Thijs kreeg zijn allereerste pepermolen van zijn peetvader toen hij twaalf jaar was en sindsdien is hij enorm gefascineerd geweest door de kracht van specerijen. Volgens Thijs worden de frisse, zilte smaken van de zee perfect verstrekt door de Fresh pepper blend. ‘De citrusachtige smaak van deze peper en de delicate toets van venkelzaad passen uitstekend bij vis en schaaldieren. Deze peper is een echte ontdekking voor mij omdat hij perfect te combineren is met de verse producten uit de zee’, aldus Meliefste.
(PvWK)

Reserveer nu de nieuwe MarketingTribune printeditie over 'foodmarketing' met o.a. cases en insights van Ron Gastrobar, AH, Kikkoman en Rutger 'Good Chef' Anema, die dinsdag verschijnt (MT19/'23), klik hier


Over Restaurant Meliefste  
'Met een prachtig uitzicht op de jachthaven en het Veerse Meer genieten gasten van de smaak van de Zeeuwse natuur. Na jarenlange ervaring in de beste restaurants van Europa, besloot Thijs Meliefste (foto) samen met partner Anuschka Meliefste een droom werkelijkheid te laten worden. Thijs haalt zijn inspiratie uit de natuur. De producten waarmee hij werkt, worden rechtstreeks bij de lokale boer en visser gehaald, waardoor gasten kunnen genieten van de pure smaak van Zeeland. In 2020 werd Thijs uitgeroepen tot Beste Jonge Chef door Gault & Millau, nu scoort hij 17,5/20 in deze gids. Naast zijn Michelin ster behaalde Meliefste de hoogste notering in Zeeland en de 13de plaats in Nederland bij de Top 500 restaurants in Nederland bij lekker.nl. Meer info: www.restaurantmeliefste.nl.'

(bron: RM)

Over Peugeot Saveurs
'Al meer dan 210 jaar creëert, ontwerpt, ontwikkelt en produceert Peugeot Saveurs de onbetwistbare referentie is op vlak van peper-, zout- en koffiemolens. Dankzij de jarenlange ervaring met smaken heeft Peugeot Saveurs zijn expertise inmiddels uitgebreid naar kruidenmolens, keramische ovenschotels, degustatieglazen en wijnaccessoires. Elk Peugeot Saveurs product wordt gekenmerkt door de unieke stempel van dit gerenommeerd Frans familiebedrijf en staat symbool voor uitzonderlijke smaakinstrumenten.'

(bron: PS)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken