AH toont nieuwe proposities en innovatie op AH Retail Media-evenement

AH toont nieuwe proposities en innovatie op AH Retail Media-evenement
  • Media
  • 12 jul 2024 @ 15:00
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • RetailmediaMarketing

De goede verstaander was al op de hoogte gebracht tijdens 's lands eerste Retail Media Day op 28 mei j.l. in Mediaplaza te Utrecht. Nu komt een der keynotes -AH- met nieuwe proposities en innovaties op een eigen inhaakdag. Kort verslag.

Het nieuwe aanbod van AH Retail Media Services maakt het naar eigen zeggen makkelijker voor adverteerders om sales te activeren en hun merken sterker te maken dankzij het grote bereik van Albert Heijn.

'Vanaf nu zijn video-advertenties mogelijk op Ah.nl en in de AH-app en is er een offsite display-propositie met targeting mogelijkheden gelanceerd, gebaseerd op relevante klantinzichten. Daarnaast rijdt binnenkort de eerste AH bezorgbus met advertentie door Nederland.'

Betere proposities
Deze vernieuwingen en meer zijn aangekondigd tijdens het AH Retail Media evenement. Vandaag namen zo'n 160 CMO’s, marketing- en mediamanagers en mediabureaus deel aan dit event in Zaandam. Ze werden bijgepraat over de nieuwste advertentiemogelijkheden binnen de retailomgeving van Albert Heijn door Johan van der Zanden en Rolf Oosterhoff, respectievelijk directeur Marketing & Communicatie en Head of Media services bij Albert Heijn. 

'Retail Media Services gaat weer een nieuwe en mooie fase in', stelde Rolf Oosterhoff. 'We kunnen onze adverteerders steeds betere proposities en inzichten bieden. Hierdoor kunnen ze hun doelgroep nog beter en sneller bereiken, merken sterker maken en sales stimuleren. De markt voor retailmedia én de mogelijkheden groeien hard.' 

Crossmediastudies
De inzichten van AH Retail Media Services helpen adverteerders bij het opzetten en optimaliseren van campagnes. Deze inzichten worden steeds beter toegankelijk gemaakt, door bijvoorbeeld het instore performance dashboard dat afgelopen maand werd gelanceerd. Ook wordt het voor adverteerders steeds makkelijker om brand & sales uplift en crossmediastudies op te zetten, waarvoor Albert Heijn een samenwerking is aangegaan met onderzoeksbureaus zoals MeMo² van de Kantar Company. 

Sterke omnichannel-campagnes
Naast de nieuwe proposities en innovaties werden er op het evenement sessies gewijd aan bestaande adverteerders, die hun ervaringen en ideeën over de toekomst van retailmedia deelden. Zij lieten zien hoe zij binnen de Albert Heijn-omgeving sterke omnichannel-campagnes hebben opgezet en waar nog kansen liggen. Ook werd gereflecteerd welke kant deze mediacategorie op gaat, net als tijdens de j.l. RMD. Albert Heijn Retail Media Services verwacht een groeiende groep adverteerders steeds beter te kunnen bedienen, laat de grootgrutter vol optimisme weten. Wordt vervolgd.
(PvWK | beeld: AH)

Block the date en vindt hier info over de Retail Media Day 2025.


Johan van der Zanden

Max de Jong

Rolf Oosterhoff


 

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken