Low Food Festival geprolongeerd

Low Food Festival geprolongeerd
  • Food-en-retail
  • 12 jul 2024 @ 10:30
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • EvenementFood

Low Food en Move Amsterdam realiseren in samenwerking met Atag trots de tweede editie aan van Low Food Festival van 6 tot en met 8 september 2024. Gedurende drie dagen zullen food lovers, van beginnende thuiskoks tot doorgewinterde foodies, opnieuw de kans krijgen om bijzondere gerechten en producten te proeven.

Dat kan terwijl de gasten hun culinaire kennis verbreden onder begeleiding van nationale en internationale chefs. Op het menu staan onder anderen Max La Manna, Yvette van Boven, Freddy Tratlehner (Vjeze Fur) en Joris Bijdendijk (Rijks en Wils), Asma Kahn (Chef’s Table) en Calum Franklin (The Pie Room).

What’s Cooking?
Het festival biedt volgens de organisatie liveshows, tastings, gastchef-diners, workshops, een foodtour en een foodmarkt. Je kunt je een heel weekend onderdompelen of een paar uur de sfeer en de culinaire trends komen proeven. Bezoekers kunnen tijdens de shows live meekijken terwijl bekende chefs hun signature dishes bereiden en hun geheimen delen. Voor de fijnproevers zijn de keukens van Wils Restaurant en Wils Bakery Café gedurende het gehele festival geopend met speciale festival menu’s en gastchef-diners. Vergeet vooral niet te reserveren voor deze sterwaardige lunches, borrels en gastchef-diners.

Voor wie geïnteresseerd is in de ingrediënten waar topchefs mee werken is er een foodmarkt met een line-up van bijzondere producten. Ook is er een workshopprogramma in samenwerking met delicious.academy, variërend van kookworkshops tot foodfotografie en patisserie. Voor kinderen is er een kinderprogramma dat vrij toegankelijk is voor alle jonge foodies vanaf zes jaar.

Who’s Cooking?
Net als bij de eerste editie van Low Food Festival staan er grote namen op het menu, belooft de organisatie. 'Kahn van de Netflix-serie Chef's Table komt en Franklin, dé koning van de English pie uit Londen. De Amerikaanse low-waste chef en kookboekenschrijver La Manna geeft een liveshow waarmee hij praktische tools geeft om met zo min mogelijk afval te koken. Daarnaast geven kooksensatie Freddy Tratlehner en topchef Joris Bijdendijk een show en er betreden nog veel meer inspirerende chefs het podium.' 
Het Low Food Festival is van 6 tot en met 8 september 2024 gepland bij Move Amsterdam op het Stadionplein 28 in Amsterdam. Het programma kun je vinden op lowfoodfestival.nl. De algemene toegang is gratis. Voor onder andere de workshops en liveshows zijn losse tickets te koop. Meer info en tickets via deze link.
Low Food Festival is een initiatief van Move Amsterdam en Low Food in samenwerking met keuken- en fornuismerk Atag, mede mogelijk gemaakt door partners Imagine5, Delicious.academy, Verbunt Verlinden, Beemster kaas, S.Pellegrino, Heinz en Urban Arrow.
(PvWK)

 


Workshop in 2023 tijdens LFF

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken