De zomerfavorieten van... Celvin de Bie (Intertoys)

De zomerfavorieten van... Celvin de Bie (Intertoys)
  • Food-en-retail
  • 13 aug 2024 @ 08:36
  • Link
  • Sjaak Hoogkamer
    Sjaak Hoogkamer

    hoofdredacteur
    MarketingTribune
  • Geen tag

CMO van Intertoys, Celvin de Bie, had een superjaar waarin hij onder meer werd gekroond tot SAN Next Merkenbouwer. Zijn ‘zomervakantie’ is alweer enige tijd geleden. De zomerperiode betekent namelijk hard werken in de speelgoedsector.

In welk land was je op vakantie? Waarom dat land? Wat ga je doen?

De zomer is voor ons als marketingteam bij Intertoys de allerdrukste periode van het jaar met de aanloop naar de feestdagen en het maken van het Speelboek. Ik heb mijn ‘grote’ vakantie dus in april al gehad. 2,5 week in en om Los Angeles samen met mijn vriend. We zijn wat betreft vakanties toch echt wel Amerikaliefhebbers en maken graag actieve reizen naar grote bruisende steden met veel bezienswaardigheden. Een strandvakantie is dan ook niet echt aan ons besteed. Afgelopen april was onze eerste keer aan de westkust. Bovendien zijn we ook groot liefhebber van pretparken, dus die hebben we daar ook uitgebreid bezocht. Van Super Nintendo World tot Disneyland. En vorige maand zijn we nog een aantal dagen in Londen geweest voor The Eras Tour van Taylor Swift. Verder staan er niet echt meer vakanties op de planning aangezien wij 3 weken terug onze nieuwe pup hebben opgehaald, Mali! En hij geeft weer een hele nieuwe invulling aan hoe we de zomer beleven 😉

Wat zijn de plannen op marketinggebied voor najaar 2024 en 2025; gaat er iets veranderen aan de marketingstrategie van het merk en waarom?

We bereiden ons op dit moment voor op een bomvol najaar. Traditiegetrouw ook de belangrijkste periode van het jaar met het uitkomen van ons Speelboek en natuurlijk Sinterklaas en Kerst. We bouwen hierbij dan ook flink door aan onze strategie en komen met een aantal onwijs gave innovaties. Zo lanceren we over een aantal weken onze eigen content- en engagementplatform! Dat zal een hoofdrol gaan spelen in al onze marketingactiviteiten vanaf dat moment. Daarnaast zal eind september het 2e seizoen van onze online serie rondom het NK Lego Bouwen van start gaan, komt het iconische speelboek in oktober weer uit, hebben we een aantal hele toffe samenwerkingen met mooie merken op de planning staan én zijn we dit jaar partner van het grootste Lego evenement ter wereld: Lego World! Dat zal in de herfstvakantie plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht. En we openen de komende periode ook nog eens een aantal nieuwe Intertoys XL winkels. Genoeg te doen dus. En die lijn zetten we vol door in 2025.

Welk seizoen is het belangrijkst voor jouw merk en waarom?

Dat is toch echt het laatste kwartaal. Naast dat het de meest relevante periode van het jaar is voor speelgoed is het ook de periode waarin veel van onze merken de nieuwste producten introduceren en we zelf ook alle activiteiten die we door het jaar heen opzetten samen laten komen.

Wat zijn de zomertrends voor jouw merk?

Zoals bij veel merken heeft het weer enorm veel impact op hoe onze zomer verloopt. Bij een regenachtige zomer spelen we meer binnen en op dit moment spelen we vooral veel buiten en in het water. De aanloop naar de zomer staat altijd in het teken van cadeautjes rondom de schoolrapporten, de avondvierdaagse en speelgoed om mee te nemen op vakantie (of om de kinderen bezig te houden op reis). En vanaf deze periode begint men zich weer meer voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. We merken in deze periode ook altijd dat verjaardagsfeestjes en kinderfeestjes over de vakanties heen worden getild. Vanaf september gaan we echt vliegend van start met de opbouw naar de feestdagen.

Celvins zomerfavorieten
Favoriete zomerdrankje?
 Op het terras, in de zon, kan ik enorm genieten van een glas Hugo. Of een Amstel Radler.
Favoriete ijsje? Bolletje stroopwafelijs (specifiek van Venezia in Utrecht) en voor een McFlurry wil ik ook ’s avonds nog wel de auto in de stappen.
Kamperen of hotel? Hotel. Ik ben graag buiten, maar geniet altijd enorm van een koele hotelkamer met een fijne badkamer na een dag eropuit te zijn geweest.
Favoriete barbecuegerecht? Vrij simpel, maar een goede burger of kipspies! Daarnaast ook Ćevapi, een heerlijk gerecht van de Balkan waar mijn partner vandaan komt. Bij mijn schoonouders ligt dat standaard op de BBQ!
Boek of badminton? Een goed boek. De vakantieperiode is eigenlijk het enige moment in het jaar dat ik echt tijd neem om een boek te lezen en kan er dan ook helemaal in verdwijnen. Momenteel is dat ‘Vos in de VS’
Favoriete vakantieland? Verenigde staten en iets dichter bij huis Italië.
Natuur of stad? Stad! Lekker ondernemend en bruisend.
Zwembad of strand? Het zwembad, maar dan voor even. Ik hou er niet van om te lang stil te zitten.
Auto of vliegtuig? Toch wel het vliegtuig
Fiets of boot? Een fietstocht door een mooie stad
Favoriete zomermerk? Nintendo. De Nintendo Switch gaat altijd mee op reis!
Zomer of winter? Toch stiekem wel de winter! Gezellig en sfeervol.

Sjaak Hoogkamer

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken