Sporten zonder app niet meer van deze tijd

  • Media
  • 16 mrt 2015 @ 00:01
  • Link
  • Michiel Rotteveel
    Michiel Rotteveel

    Research Director en Partner
    MediaTest
  • Apps

Het is bijna lente. En meteen vult het wegennet zich met fietsers, hardlopers en andere sportievelingen. Daarnaast komt de zomer gevaarlijk dichtbij en ook de minder sportieve medemens wil goed voor de dag komen bij de eerste publieke verschijning in bikini of zwembroek.

En omdat er ‘voor alles een app’ is, zien we een enorme groei in het aanbod van hardloop-, fitness- en andere sport-apps. Maar welke te kiezen? Een goede reden om de stagiairs eens aan de tand te voelen over hun sportieve prestaties en de daarbij horende favoriete apps.

7 minute workouts

Yvet heeft goede ervaringen met de 7 minute workout challenge. Deze biedt intensieve trainingen voor in de woonkamer of tuin. De app kost € 1,99 en biedt dagelijkse trainingen van zeven minuten; ideaal voor werkende mensen. De app biedt duidelijke instructies met videobeelden en houdt je voortgang nauwkeurig bij. De app houdt je door middel van nieuwe en spannende workouts gemotiveerd.

De gratis app 7 minute workout “seven” vertoond veel gelijkenissen. Deze app geeft informatie over het aantal verbrande calorieën en deelt deze met de Healthbook-app van Apple. Jammer is dat deze app geen mogelijkheden biedt tot videobegeleiding, maar gebruik maakt van animaties.

Voor de echte sportieveling onder ons kan Workout Trainer uitkomst bieden. Deze app biedt uitgebreidere workouts met een langere duur. Wanneer dit nóg niet de gewenste voldoening geeft is het tevens mogelijk te upgraden en te communiceren met professionals over gepersonaliseerde trainingen.

Hardlopen

Daan is enthousiast over hardloop-apps. Een aanrader voor het bijhouden van jouw hardloopprestaties is Runkeeper. De mogelijkheden van deze app breiden zich ook uit tot andere sporten zoals fietsen, roeien en skiën. De snelheid en afstand worden overzichtelijk weergegeven. Het ingewikkelde menu laat echter te wensen over.

Maar bij het uitproberen van soortgelijke apps blijkt dat iedere app zo zijn eigen kenmerken en gebreken heeft. Zo laat de app Endomondo routes van mensen in de buurt zien om zo variatie aan te kunnen brengen in jouw gebruikelijke rondje. Tevens biedt de mogelijkheid om vrienden uit te dagen een extra dimensie. Vervelend is wel dat je moet upgraden om intervaltrainingen te kunnen doen. Deze mogelijkheid biedt Runkeeper standaard wel.

Fietsen

Zelf wil ik deze zomer mijn racefiets na jaren weer eens afstoffen. Welke app ik hierbij ga gebruiken weet ik nog niet. Endomondo ziet er goed uit, maar ik lees ook goede berichten over Strava.

Maar voordat de ijsbanen op 15 maart weer dicht gingen heb ik afgelopen weekend weer veel plezier gehad van mijn rondeteller app (€1,99).

Mocht je nog tips hebben met betrekking tot sport-apps, dan hoor ik dat graag.

Michiel Rotteveel is directeur onderzoek MediaTest
www.mediatest.nl

Michiel Rotteveel

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken