Praxis en Jantje Beton slaan handen ineen om schoolpleinen te vergroenen

Praxis en Jantje Beton slaan handen ineen om schoolpleinen te vergroenen
  • Algemeen
  • 30 mei 2024 @ 08:30
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • RetailMarketing

Uit een onderzoek onder duizend Nederlandse ouders, uitgevoerd in opdracht van Jantje Beton en Praxis, blijkt dat 37% van de basisschoolkinderen klaagt over hun schoolplein. Tijd voor actie.

Bijna de helft van de ouders vindt dat de speelplaatsen te veel uit tegels bestaan en mist groen. De meeste ouders denken dat een groener schoolplein de optie van buitenspelen aantrekkelijker maakt ten opzichte van ander tijdverdrijf en dat het de interesse van hun kinderen in de natuur en het milieu vergroot. Om dit aan te pakken, slaan Praxis en Jantje Beton de handen ineen om samen schoolpleinen te vergroenen.

Win een groener schoolplein
'De cijfers uit het onderzoek laten zien dat veel scholen in Nederland grote stappen kunnen maken met het groen op hun plein', aldus Miranda Smit, Marketing Director van Praxis, 'en daar willen wij als Praxis graag bij helpen'. Dus ontwikkelde Praxis’ reclamebureau Alfred samen met zusterbureaus Freddy en OnSocial, als onderdeel van de lopende campagne ‘Van grijs naar groen’, een activatiecampagne. Met deze campagne helpt Praxis alle Makers van Nederland de drempel over om hun buitenruimte te vergroenen, waaronder ook scholen. De eerste stap in deze activatie was het agenderen van het onderwerp grijze schoolpleinen middels PR, waarna ook snel een oplossing volgde in de vorm van de activatie ‘Win een groener schoolplein’. Met deze activatie krijgen basisscholieren de kans hun saaie schoolplein van grijs naar groen te veranderen, door hun ideale schoolplein te tekenen en in te zenden. Via eigen kanalen, PR en de inzet van influencers met een groot bereik als Juf Lisanne, Meester Jayden en Juf Sanne, worden scholen opgeroepen om mee te doen. Daarnaast ontvingen scholen een fysieke uitnodiging. Scholen kunnen zich aanmelden op www.schoolpleingrijsnaargroen.nl. Inzenden is mogelijk tot 8 juni en de winnaars worden op 28 juni bekendgemaakt.

Kinderen en ouders van Nederland inspireren
Naast deze activatie hebben Praxis en Jantje Beton nog een groter doel. Marlies Bouman van Jantje Beton: 'We hopen dat de kinderen en ouders van Nederland worden geïnspireerd om de grijze schoolpleinen samen aan te pakken en dat er steeds meer schoolpleinen groen kleuren. Zeker in dit seizoen kun je zien hoeveel fijner en mooier straten en pleinen daarvan worden.'
(PvWK)

Credits

verantwoordelijk bij Praxis: Miranda Smit, Floor Barger, Emily van Waardenburg

concept: Alfred & Freddy

social campaign: OnSocial

DM & actiesite: Freddy

PR: Koolhoven & Partners

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


  • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken