Valess doet proef met thuisbezorging vegetarische maaltijden

Valess doet proef met thuisbezorging vegetarische maaltijden
  • Food-en-retail
  • 7 mrt 2023 @ 08:33
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • DistributieMarketingFood

Vleesvervangerproducent Valess opent t/m 2 april 2023 een ‘pop-up kitchen’ in Amsterdam: een restaurantkeuken waar maaltijden worden bereid die alleen beschikbaar zijn voor bestelling. Klanten kunnen de vega-gerechten exclusief via Uber Eats bestellen.

Vleesvervangerproducent Valess opent een ‘pop-up kitchen’ in Amsterdam: een restaurantkeuken waar maaltijden worden bereid die alleen beschikbaar zijn voor bestelling. Klanten kunnen de vegetarische Valess gerechten exclusief via Uber Eats bestellen. Het bedrijf ziet dat steeds meer mensen vegetarisch eten en met de opening van de pop-up kitchen wil Valess ook mensen bedienen die liever bereide maaltijden bestellen dan zelf koken. De pop-up kitchen is een pilot en is geopend t/m 2 april 2023.

Het menu van de Valess pop-up kitchen bestaat uit zes gerechten uit verschillende wereldkeukens. Op het menu staat bijvoorbeeld ‘the Dutch Master’, bestaande uit aardappelpuree, rode kool en de Gouda Schnitzel van Valess. Daarnaast is er ook keus uit de ‘The Purplelicious burger’ – een gerecht met de Valess Crispy Chicken Style Burger – of een snack bucket met Valess Crispy Sticks, Crunchy Tenders en Crispy Bites. 

Valess maakt sinds 2005 vegetarische producten zo toegankelijk mogelijk. Nederlanders eten steeds vaker vegetarisch en het bedrijf ziet dat de vraag naar vleesvervangende producten blijft toenemen. Tegelijkertijd blijkt uit de ‘Vleesvervangers monitor*, een onderzoek van Markteffect, dat 44% van de Nederlanders nog dagelijks vlees eet. Uit onderzoek van het FoodService Instituut** blijkt daarnaast dat steeds meer Nederlanders hun avondmaaltijd buiten de deur eten of bestellen. Met deze pilot wil Valess ook mensen die maaltijden bestellen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vegetarische gerechten. De Valess pop-up kitchen blijft een maand open.  
(PvWK)

Bronnen
* - Onderzoek van Markteffect
** - Onderzoek van FoodServiceInstituut

Over Valess
'Valess werd in 1998 opgericht en is een van de eerste producenten van vegetarische vleesvervangers in Nederland. Voedingsdeskundige Adriaan Cornelis Kweldam, voormalig souschef van het Amstelhotel, ontdekte dat wrongel van zuivel met algen gecombineerd kon worden tot een nieuwe, vezelachtige structuur die vergelijkbaar is met vlees. Deze ingrediënten worden nog steeds gebruikt als basis voor de vleesvervangers van Valess, die te gebruiken zijn in verschillende gerechten. De producten van Valess zijn in supermarkten door heel Nederland verkrijgbaar. Voor meer informatie: www.valess.nl.'

(bron: Valess)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken